LIFESTYLE

Încă o barcă de argint! Canotajul mai aduce o medalie delegației României la Tokyo

Cât vor mai fi finale cu români la canotaj, mai avem speranțe la medalii. Cam așa s-ar traduce situația de zilele acestea de la Jocurile Olimpice din Japonia. După argintul cucerit de Ana-Maria Popescu la spadă, a trecut o vreme pe secetă.

Până ieri dimineață, când fetele de la canotaj au adus un prim aur, iar băieții, un alt argint. Astăzi a venit rândul ”moldovenilor” Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) să tragă pentru titlul de vicecampioni olimpici în finala la dublu rame masculin!

Ca de obicei, dacă n-ați văzut cursa, dar le cunoașteți stilul, Marius și Ciprian au început cursa mai încet, ca un motor pe motorină, cum bine glumea cineva.

Apoi, treptat, au dat drumul la recuperare și au încheiat la aproape o lungime de barcă de loculul al treilea. Ba chiar au încercat să le sufle în coaste primilor clasați. N-a mai fost însă timp suficient ca să îi poate îngrijora pe celebrii frați Sinkovic care și-au adjudecat aurul.

”Dacă tot am prins gustul scrisului să mai scriu ceva și gata, vă las! Marius e la a treia ediție de jocuri și abia acum și-a îndeplinit visul olimpic! El este eroul meu, e un munte de dăruire, perseverență și motivație, e omul bun și calm care a muncit din greu și a avut răbdare, iar răbdarea i-a fost răsplătită!

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Ciprian e genul de sportiv „norocos” căruia i-a ieșit din prima! Glumesc.. și el este la rândul lui un exemplu de seriozitate, ambiție și dăruire, iar împreună formează o echipă pe care ți-e drag să o privești, care te inspiră! Felicitări, băieți!

Sunteți de aur și voi știți asta! Același P.S. Parisul nu mai pare așa departe!”, a fost mesajul emoționant lăsat de soția lui Marius, Ionela Lehaci, care a avut și ea finala ei, dar echipajul nostru, format din Ionela și Gianina Beleagă, a încheiat pe locul 6.

Dar mai avem speranță la medalii tot de la sportul pe care șefa federației, Elisabeta Lipă, a reușit să-l repună pe linia de plutire, după o perioadă de derivă.

În clasamentul pe medalii, România ocupă locul 18, după șapte zile de concurs. Cu o medalie de aur și trei de argint, România este între primele douăzeci de națiuni ale lumii, în urcare de o poziție față de ziua precedentă.

 

 

 

 

Comentarii: