NUTRITIE

Încă un motiv să consumi cafea: Oferă ajutor în lupta cu kilogramele

besthealthmag.ca

Consumul moderat de cafea ne influenţează în mod pozitiv starea de spirit. Mai mult, oamenii de ştiinţă au aflat că există o legătură între cofeină şi pierderea în greutate.

Ne bucurăm când unul dintre colegi întreabă la birou „Cine vrea o ceaşcă de cafea?“ şi uneori ne îngrijorăm gândindu-ne că nu vom reuşi să ducem toate sarcinile la bun sfârşit fără doza zilnică de cofeină. Şi în timp ce ne bucurăm că nivelul de energie creşte, este interesant de observat cum cofeina ajută şi la scăderea în greutate.

CITEȘTE ȘI: Tipul de cafea care reduce riscul de diabet. Alte efecte benefice pentru sănătate

Două căni de cafea pe zi

Oamenii de ştiinţă din New York au aflat că două căni de cafea (250 mililitri) pe zi pot accelera metabolismul cu până la 4% în numai trei ore, potrivit adevarul.ro.

Sorbind câte o gură de cafea pe parcursul zilei, veţi arde cu aproximativ 100 de calorii mai mult decât în mod obişnuit. Cofeina şi acidul clorogenic antioxidant ajută la metabolizarea zahărului şi a grăsimilor, acest truc devenind foarte eficient pe termen lung.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poți vindeca în funcție de CANTITATEA de cafea pe care o bei pe zi

Nutriţioniştii spun că durează o oră şi jumătate să treacă prin sistemul digestiv, recomandând consumul de cafea în doze mici pe tot parcusrului zilei.

Comentarii: