SANATATE

Ce boli poți vindeca în funcție de CANTITATEA de cafea pe care o bei pe zi

Foto: Pinterest.com

Cafeaua ne oferă multe beneficii pentru sănătate. Astfel, un aport zilnic moderat de cafea are efecte protectoare împotriva dezvoltării anumitor boli. Un consum moderat reduce riscul de accident vascular cerebral, boala Alzheimer sau Parkinson.

De asemenea, are capacitatea de a stimula temporar concentrarea și vigilența, iar consumul de cafea ar putea scădea riscul bolii hepatice și al diabetului de tip 2.

De-a lungul anilor, au fost realizate tot mai multe studii în urma cărora s-au aflat beneficiile, dar si riscurile consumului de cafea zilnic.

CITEȘTE ȘI: Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

Cel mai recent studiu, prezentat în cadrul Congresului Societății Europene de Cardiologie, arată că persoanele care consumă aproximativ 4 cesti de cafea pe zi sau chiar mai multe au un risc de mortalitate cu 64% mai scăzut decât cei care nu consumă absolut deloc sau o fac ocazional, iar atunci într-o cantitate foarte mică.

Foto: paleoplan.com

Consumul de cafea într-o cantitate mare poate reduce progresul anumitor boli, cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare sau hepatice.

CITEȘTE ȘI: Avertisment pentru cupluri: Relaţiile care sunt în pericol în această toamnă

În plus, acest obicei poate reduce riscul de infarct miocardic sau de a dezvolta boli ale sistemului nervos central. Toate acestea se datorează proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale băuturii.

Care este cantitatea de cafea pe care trebuie sa o bem zilnic?

Cantitatea recomandată de specialiști este de 400 de mg de cafea pe zi. Trebuie luat în calcul însă faptul că oamenii sunt diferiți, iar specialiștii spun că totul depinde de activitatea fizică a acestora, de alimentația pe care o au, dar și de problemele de sănătate cu care s-au confruntat sau se confruntă.

Comentarii: