NUTRITIE SANATATE

Începe ziua sănătos: Cafeaua care scade glicemia și are grijă de creier

thetimes.co.uk

Cafeaua din cicoare are un gust similar cu cel al cafelei și este adesea considerată o alternativă fără cofeină la băutura populară. Este făcut dintr-o plantă prin prăjirea, măcinarea și prepararea rădăcinilor plantei de cicoare.

Datorită aromei sale foarte pământoase și de nucă și proprietății fără cofeină, această băutură devine din ce în ce mai populară.

Cafea din cicoare: beneficii incredibile pentru sănătate pentru stomac, creier și siluetă

Pe lângă gustul său minunat, cafeaua cu cicoare are mai multe beneficii pentru sănătate datorită prezenței mai multor vitamine și minerale esențiale în ea. De asemenea, are un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce este din nou un lucru bun dacă încercați să slăbiți, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua care stimulează memoria: Ingredientul care produce acest efect

1. Este bună pentru sanatatea ta digestivă

Rădăcina plantei de cicoare este o sursă bună de fibre și ajută la îmbunătățirea digestiei. Împreună cu aceasta, îmbunătățește, de asemenea, sănătatea microbilor intestinali, care apoi funcționează pentru a îmbunătăți sănătatea generală a intestinului.

2. Poate ajuta la reducerea inflamației

Inflamația cronică este dăunătoare pentru organism, deoarece ar putea duce la mai multe probleme de sănătate, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Rădăcina plantei de cicoare ajută la reducerea acestor inflamații în organism, reducând astfel riscurile de boli.

3. Nu conține cofeină

Această băutură nu conține cofeină și consumul acesteia poate ajuta în cele din urmă la reducerea aportului de cofeină. Consumul excesiv de cofeină vă poate face nervos, vă poate da stări de greață și, de asemenea, poate avea alte câteva efecte asupra sănătății.

4. Poate ajuta la scăderea glicemiei

Rădăcinile acestei plante au inulină care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Inulina ajută la reducerea rezistenței la insulină din organism, care în cele din urmă lucrează pentru a reduce nivelul zahărului din sânge.

CITEȘTE ȘI: Cardiologii recomandă: Ora potrivită pentru a bea cafea

5. Poate îmbunătăți funcția creierului

Cicoarea conține mangan și vitamina B6, care sunt nutrienți esențiali pentru creier. Manganul este un vasodilatator cu proprietăți anti-oxidative care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin către creier, precum și la combaterea radicalilor liberi. De asemenea, poate crește viteza pe care o trec semnalele electrice prin creier pentru a îmbunătăți funcția generală a creierului. Vitamina B6, pe de altă parte, este un nutrient vital necesar pentru a crea anumiți neurotransmițători în creier.

Comentarii: