NUTRITIE SANATATE

Infecțiile urinare, tratate cu ouă de găină. Cum este posibilă noua metodă

vice.com

În cazul infecţiilor urinare, tratamentele cu antibiotice ar putea fi înlocuite cu terapii pe bază de două de găină. Dar nu orice fel de găină.

La Conferinta Medicală „Aspecte nefro-urologice moderne”, prof. dr. Mircea Penescu, medic primar medicină internă şi nefrologie, a declarat pentru digi24.ro:

CITEȘTE ȘI: Ouăle de prepelita, printre cele mai bune medicamente naturale. Cele mai bune metode de pregătire

Gălbenușul minune

„Imunizând o pasăre cu microbii care sunt cauza infecţiilor la un anume pacient sau cu o colecţie de microbi, acea pasăre cam în trei săptămâni dezvoltă nişte anticorpi bazaţi pe imunoglobuline Y. Culmea este că aceşti anticorpi se concentrează în gălbenuşul de ou şi practic fac un transfer de imunitate, dau o imunitate pasivă. În acest fel, este stimulată imunitatea pacientului.“

„Sigur că departe de a putea afirma certitudini, nimic nu e cert în lumea asta, iar în medicină totul trebuie supus unei rigori ştiinţifice deosebite, dar este o speranţă şi despre asta s-a discutat în sesiunea noastră“, a punctat universitarul.

CITEȘTE ȘI: Ouăle, între mit şi adevăr: Cât de importantă este de fapt culoarea cojilor şi a gălbenuşului

Infecțiile urinare

Un alt subiect abordat la eveniment a fost acela de reîntoarcere la natură în tratarea infecţiilor urinare.

„Tot ce este conţinut în fructele cu culoare cianotică, albăstruie sau roşie cum este merişorul, cătina, afina, toate acestea conţin antibiotice naturale, care folosite cu consecvenţă reprezintă un factor de împiedicare a aderenţei bacteriene şi evităm pletora asta de antibiotice cu care ne-am învăţat“, a conchis universitarul.

Comentarii: