SANATATE

Inflamatiile cronice din corp, sursă a numeroase probleme. Semnele la care trebuie sa fii atent

Foto: Pinterest.com

Inflamația normală din corp ajută la prevenirea infecțiilor și leziunilor, favorizând vindecarea într-un timp mai scurt. Cu toate acestea, inflamația anormală poate afecta fiecare funcție a organismului și chiar declanșează boli grave, inclusiv hepatită, artrită, boli de inimă și cancer. Semnele care-ți spun că suferi de inflamație cronică sunt:

Neplăceri dermatologice

Dacă te mănâncă pielea sau este roșie, predispusă la erupții, acesta poate fi simptomul inflamației cronice. În plus, dacă suferi de afecțiuni cronice ale pielii, cum sunt eczemele sau psoriazisul, simptomele se pot agrava, subliniaza clickpentrufemei.ro.

Oboseală

Oboseala, mai ales cea care are o formă cronică, este un simptom al multor probleme de sănătate. În plus, studiile recente au arătat că inflamația cronică poate fi legată de oboseala cronică. Problema este că inflamația interferează cu ritmul circadian al creierului, care gestionează ciclurile de somn și de trezire.

Dureri de cap persistente

Durerile de cap nu sunt întotdeauna indicatori ai unei migrene. Cauza poate fi inflamația cronică din organism. Durerile de cap sunt, de asemenea, adesea cauzate de toxinele din mediul înconjurător care declanșează inflamații anormale în corp. Migrenele și durerile de cap s-au dovedit a fi provocate și de inflamație.

CITEȘTE ȘI: Coaja de ananas NU trebuie aruncată: Beneficii majore dacă o foloseşti corect

Sensibilitate față de anumite produse alimentare

Dacă nu puteai să adormi fără un pahar de lapte sau ai consumat întotdeauna alimente bogate în gluten și nu ai avut nicio problemă, acum sistemul digestiv le refuză? Este posibil să te confrunți cu o sensibilitate față de anumite produse alimente, cunoscută sub numele de intoleranță la lactoză și la gluten. Recomandat este să mergi la un medic.

Probleme digestive

Constipația, balonarea, gazele, diareea, greața, vărsăturile și alte probleme digestive pot fi posibile semne de inflamație anormală. Adesea ignorăm simptomele pe care le transmite stomacul, dar ele ne pot ajuta să ne dăm seama dacă avem sau nu o problemă de sănătate.

Îngrășare

Inflamația cronică este provocată de alimentele de tip fast-food, mai ales când sunt consumate de mai multe ori pe săptămână. Mai mult decât atât, mâncarea de acest gen provoacă creșterea în greutate, în special în zona abdomenului. Dacă ai probleme în eliminarea kilogramelor nedorite, poate ar trebui să vezi dacă nivelul de inflamație din corp este normal sau nu.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii devoalează totul: Cum ‘identifică’ analgezicele durerea

Niveluri ridicate de zahăr din sânge

Valorile ridicate ale glicemiei cresc nivelul de circulație al citokinelor inflamatorii. De asemenea, crește numărul de molecule distructive, produsele finale de glicozilare (AGE). Aceste molecule sunt pro-inflamatorii.

Tulburări psihice

Creierul încețoșat, atacurile de panica și depresia sunt toți indicatori posibili ai inflamației cronice. Inflamația poate afecta chimia creierului, provocând daune asupra sănătății tale mintale.

Citeste mai mult
Comentarii: