SANATATE

Îngrijirea tenului în sezonul rece- sfaturi și trucuri

În sezonul rece, este normal ca pielea ta să devină uscată sau deshidratată, de aceea trebuie să fii atentă la produsele pe care le aplici pe tenul tău, acordând o importanță deosebită ritualului de curățare și îngrijire a pielii.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care poate fi folosit ca mască de față pentru a regenera tenul: Se găsește în orice gospodărie

Îngrijirea tenului în sezonul rece- sfaturi și trucuri

Frigul, vântul, schimbările bruște de temperatură, razele UV sau poluarea sunt doar câteva dintre motivele pentru care pielea ta are nevoie de îngrijire specială în lunile de iarnă.

Temperaturile foarte scăzute și căldura generată de sobe, radiatoare sau sisteme de aer condiționat scad nivelul de hidratare al epidermei, de acea pielea devine mai uscată și mai sensibilă.

Dintre toate zonele corpului, tenul este cel mai predispus la exfoliere, roșeață sau mâncărime. De aceea, pentru a face față acestor agresiuni externe, pielea feței are nevoie de hidratare, substanțe nutritive și protecție.

În cazul în care nu protejezi tenul corespunzător, există riscul accentuării liniilor fine și a ridurilor, precum și a dezvoltării unor afecțiuni precum eczema sau psoriazisul.

Îngrijirea tenului în sezonul rece- sfaturi și trucuri

Îngrijirea tenului în timpul sezonului rece implică mai mult decât simpla aplicare a produselor de îngrijire din rutina de skincare pe care o ai deja.

Este important să urmezi o rutină bine structurată pentru a-ți menține tenul sănătos.

Primul pas esențial în rutina de îngrijire a tenului este curățarea corespunzătoare a feței. Optează pentru un demachiant blând și hipoalergenic, care să îndepărteze impuritățile și machiajul fără a usca sau irita tenul.

Curățarea regulată dimineața și seara este esențială pentru a menține porii curați și pentru a pregăti pielea pentru etapele următoare ale îngrijirii, iar spumele de curățare sunt cel mai dorit produs.

Al doilea pas este aplicarea serului cu Vitamina C zilnic, acesta fiind aliatul tău în lupta împotriva radicalilor liberi. Folosește-l dimineața pentru o protecție antioxidantă optimă pe parcursul întregii zile.

Următorul pas este aplicarea unei creme hidratante de calitate, bogată în ingrediente emoliente și vitamine. Aceste ingrediente ajută la menținerea nivelului optim de hidratare în piele și previn senzația de uscăciune. Folosește hidratantul dimineața și seara, după curățarea blândă a tenului.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusețe: Cum te demachiezi pentru ca tenul să fie luminos și tânăr cât mai mult timp

Nu uita ca la final să aplici o cremă cu factor de protecție solară de minim 30, pentru o piele radiantă și lipsită de imperfecțiuni!

 

Comentarii: