MOMS SANATATE

INSTRUCȚIUNI PENTRU GRAVIDE ÎN NOUL CONTEXT EPIDEMIOLOGIC

Este firesc ca în clipa în care România a intrat deja în scenariul III, iar în curând se va instaura starea de urgență din cauza pandemiei cu Coronavirus, gravidele să își pună tot felul de întrebări. La cele mai importante le răspunde medicul Gheorghe Gică, specialist reputat în obstetrică și ginecologie.

”Tot mai multe paciente mă contactează cu teama că nu vor mai avea acces la serviciile medicale. Țin să precizez că sunt la spital și îmi desfășor activitatea medicală ca și până acum.”, își începe mesajul pe pagina sa de Facebook cunoscutul doctor.

”Gravidelor care urmează să nască în această perioadă tulburătoare vreau să le reconfirm prezența și sprijinul meu medical pentru ca împreună să asigurăm venirea pe lume a nou-născuților în condiții de maximă siguranță.

Conform noilor reglementări transmise de Ministerul Sănătății și de Departamentul pentru Situații de Urgență toate persoanele care ajung în spital trec prin triajul epidemiologic. Sunt luate toate măsurile pentru ca pacienții să fie în siguranță când vin la medic.

La consultații, vă rog, să veniți cu o listă, deja pregătită, cu cele mai importante întrebări pentru ca timpul petrecut în cabinet să fie valorificat. Dacă ați uitat să mă întrebați ceva în timpul consultului, stați liniștite, vă răspund pe email.”, le transmite Gheorghe Gică pacientelor sale.

Citește și: Mit sau adevăr? Cât slăbești de fapt dacă renunți la pâine

Iată ce e de făcut, câteva sfaturi utile:

”Rog pacientele să se prezinte singure la consultație și nu mai devreme de ora programării.

Insist, când faceți programarea fiți întotdeauna sincere la declararea călătoriilor din zonele cu risc sau a eventualelor simptome pe care le prezentați.

Aș vrea să lămuresc și următorul aspect: în eventualitatea limitării sau interzicerii circulației, pacientele care au programare la medic vor putea merge.

Vreau să subliniez că starea de urgență decretată, nu este un motiv de panică, ci este o modalitate prin care autorităţile pot controla mai uşor pandemia de coronavirus, și o ușurare a muncii noastre, totul în contextul în care se încearcă limitarea cazurilor de noi infectări.”, mai spune medicul Gheorghe Gică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: