NUTRITIE

Mit sau adevăr? Cât slăbești de fapt dacă renunți la pâine

Mulți ocolesc pâinea când sunt la dietă de slăbit. Cu toate acestea, este unul din alimentele de bază, fiind indispensabilă în alimentaţia zilnică, datorită proprietăţilor nutritive cât și conţinutului în substanţe care dau energie.

Cu siguranță ai auzit că, dacă elimini pâinea din alimentație, vei slăbi. Dar este acest lucru adevărat? Pâinea conține nutrienți precum vitamina B și fier însă, consumată în cantități mari, îți aduce o mulțime de calorii și chiar kilograme în plus, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Pâinea lui Meghan Markle: Una dintre reţetele favorite ale soţiei Prinţului Harry

Dacă te întrebi cât vei slabi dacă renunți la pâine, răspunsul este simplu: depinde de cât de multă pâine mănânci în acest moment. Dacă mănânci pâine doar la micul dejun, nu vei observa schimbări majore în greutate.

Însă dacă pâinea face parte din toate cele trei mese zilnice, s-ar putea să pierzi câteva kilograme. Pâinea albă conține 266 calorii în 100 de grame, sau 80 de calorii pe felie. Pâinea integrală conține 247 de calorii în 100 de grame, în timp ce o felie conține 74 de calorii. Dacă îți reduci aportul caloric cu 100-500 calorii pe zi și faci și sport între 30 și 60 de minute, poți slăbi vizibil.

CITEȘTE ȘI: CU CE ar trebui să mănânci pâinea pentru a slăbi

Dacă mănânci o felie de pâine la micul dejun, o brioșă la gustări, o baghetă mică la prânz și încă o felie la cină, vei reduce aportul caloric cu 454 calorii pe zi, deci 3178 calorii pe săptămână. Vei slăbi jumătate de kilogram în toată această perioada.

Comentarii: