REVIEW

De ce vinul alb este MAI IEFTIN decât cel roșu?

Foto: winecoolerdirect.com

Bineînțeles că sunt foarte multe vinuri albe ce ocupă locuri de top printre cele mai scumpe produse. Cu toate acestea, este deja bine cunoscut faptul că la nivel macro, vinurile albe au tendința de a fi mai ieftine decât vinurile roșii. Oare de ce?

CITEȘTE ȘI: MOTIVELE pentru care unele vinuri vă dau DURERI DE CAP
Dacă te gândești la prețurile vinurilor în general, trebuie să fii conștient de faptul că ele sunt puternic determinate de doi factori: în primul rând, costurile de producție; în al doilea rând, cererea. Pentru vinurile mai ieftine, în așa-numitul segment „entry-level”, modul de producție este cel care are un efect asupra prețului.

CITEȘTE ȘI: Câte CALORII are un pahar de vin, în funcție de soiul ales

Aici trebuie de menționat că vinificația este mai complicată și implicit mai scumpă pentru un vin roșu decât pentru vinurile albe, scrie site-ul winecoolerdirect.com.

Prelucrarea diferită a vinului alb și roșu

În timp ce pentru vinul alb doar sucul de struguri stors este lăsat la fermentat, pentru vinul roșu sucul este procesat împreună cu coaja strugurilor roșii, pentru că aceasta conține pigmentul roșu. Această metodă de fermentare în contrast cu fermentarea pentru vinul alb implică mult mai mult efort și implicit, costuri mai mari.

Foto: vineveragiveaway.com

Cererea mai mare pentru vinul roșu

Cu toate acestea, cu cât este mai bună calitatea și cu cât sunt mai scumpe vinurile, cu atât mai puțin influențează costurile de producție prețul vinului.

CITEȘTE ȘI: De ce vinul mai SCUMP are un gust mai bun

Cererea pentru vinuri premium are un impact mult mai puternic asupra prețului. Mai mult, setea și cererea de vin roșu la nivel mondial este perceptibil mai mare decât pentru vinul alb de o perioadă bună de timp.

Comentarii: