REVIEW

De ce vinul mai SCUMP are un gust mai bun

Foto: Pinterest.com

Cât de mult cheltuiţi pe o sticlă de vin este direct legat de  cât de mult vă bucuraţi de acel vin.

Potrivit cercetătorilor, creierul nostru este predispus să fie influenţat de „efectul placebo de marketing”.

Un studiu recent a constatat că acelaşi vin are un gust mai bun dacă are un preţ mai mare. În esenţă, cu cât preţul este mai ridicat, se creează o aşteptare crescută în ceea ce priveşte aroma vinului. Creierul nostru ne spune că lucrurile mai scumpe au un gust mai bun şi acest lucru devine realitate.

Acest studiu european a fost mic, cu doar 30 de participanţi (15 femei, 15 bărbaţi), dar experimentul a fost incredibil de detaliat. Participanţii au fost plasaţi în scanere RMN pentru a monitoriza activitatea creierului în timp ce beau vin şi primeau informaţii despre preţul vinului, fiind rugaţi să facă un clasament în funcţie de gustul fiecărui vin consumat.

Ce NU trebuie să faci după ce bei un pahar cu VIN

Alimentele pe care NU este indicat să le mai mănânci DUPĂ 30 de ani

Acelaşi vin roşu a fost servit participanţilor de trei ori printr-un tub, iar punctele de preţ au fost 3, 6 şi 18 euro. Fiecare gură de vin era din aceeaşi sticlă al cărei preţ era de 12 euro. Participanţii au declarat că vinul mai scump a avut un gust mai bun şi scanerul RMN a confirmat acest lucru, notează gustarte.ro,

INEDIT! PortoVino, poșeta cu vin LA PURTĂTOR / GALERIE FOTO

Câte zile poţi păstra VINUL după ce l-ai DESFĂCUT

Lucrurile pe care ar trebui să le ştiţi despre VINURI

Regiunile de procesare a gustului din creierul participanţilor au fost mai active cu vinurile presupuse a fi mai scumpe. Pur şi simplu, exact acelaşi vin are un gust mai bun atunci când credem că a costat mai mult, deoarece credem că ar trebui să aibă un gust mai bun.

Foto: Pinterest.com

Citeste mai mult
Comentarii: