FRUMUSETE

Întăreşte părul în mod natural: Ce este şi cum acţionează apa de orez

blackhairinformation.com

Întăreşte părul în mod natural: Ce este şi cum acţionează apa de orez. Femeile din China și Japonia folosesc de generații apa de orez pentru a-și îngriji părul. Acest produs natural a fost descoperit de curând și în Occident, iar popularitatea sa a crescut rapid.

Se pare că apa de orez are capacitatea de a reface părul degradat, de a-i reda elasticitatea și strălucirea.

Întăreşte părul în mod natural: Ce este şi cum acţionează apa de orez

Ce este apa de orez?

Apa de orez este lichidul obținut în urma înmuierii boabelor de orez în apă, care sunt lăsate la macerat pentru o anumită perioadă de timp. „Apa de orez este bogată în amino acizi, vitamine din grupul B, vitamina E, minerale și antioxidanți, iar toate acestea au beneficii recunoscute pentru păr”, declară hairstilistul celebrităților Andrew Fitzsimmons pentru goodhousekeeping.com.

CITEȘTE ȘI: Corpul și-a dezvoltat mecanisme de apărare. De ce apar sughitul, strănutul, lacrimile, pierderea memoriei și alte reacții involuntare

De ce să folosești apa de orez pentru păr

„Folosită cu regularitate, apa de orez îți va face părul mai strălucitor, rezistent și sănătos”, spune specialistul. Acesta mai dezvăluie că apa de orez este un tratament cunoscut de mult timp de către specialiștii din saloanele de înfrumusețare, fiind folosit încă din anii ’70. Rețelele de socializare și influencerii de beauty l-au adus însă în atenția publicului în ultima perioadă.

Cum să faci apă de orez

Ai nevoie doar de orez alb simplu și de apă. Spală orezul pentru a elimina impuritățile. Folosește două linguri de orez la două căni cu apă. Pune orezul în apă, amestecă și lasă-l la înmuiat timp de jumătate de oră. Strecoară apoi apa cu aspect de lapte și pregătește-te să o aplici pe păr.

Cum să folosești apa de orez pentru îngrijirea părului

Este foarte simplu să incluzi apa de orez în ritualul tău de îngrijire a părului. O poți folosi ca pe un tratament aplicat pe păr cu o oră înainte de a te spăla pe cap, poți să-ți clătești părul cu ea după ce te-ai spălat sau o poți aplica pur și simplu pe păr, fără să te mai clătești apoi.

Hairstilistul Peter Lamas declară că apelează la apa de orez pentru a coafa părul modelelor în timpul prezentărilor de modă.
„Loțiunea mea pentru fixarea părului a fost întotdeauna apa de orez”, spune Lamas. În afara faptul că ajută la menținerea coafurii fără să încarce părul, datorită amidonului conținut, specialistul a observat că apa de orez oferă părului mai multă strălucire, elasticitate și volum.

Deși nu există studii care să confirme beneficiile apei de orez pentru păr, dermatologul Deanne Mraz Robinson susține că acest produs natural conține numeroși nutienți importanți pentru sănătatea părului.

CITEȘTE ȘI: Cărbunele îți face zâmbetul de Hollywood! Eşti pregătită să-ţi înnegreşti dinţii pentru o albire perfectă?

„Apa de orez conține amidon, care este o moleculă complexă de zahăr. Include printre componentele sale și vitaminele B, E, antioxidanți și amino acizi. Aceste ingrediente sunt esențiale pentru un păr sănătos și se găsesc adesea în produsele pentru creșterea părului”, declară medicul.

Un studiu ar putea să confirme, însă, beneficiile apei de orez pentru păr. Este vorba despre un component din apa de orez, numit Inositol, care a fost asociat cu îmbunătățirea rezistenței părului. „S-a descoperit că Inositolul, sau vitamina B9, poate penetra teaca firului de păr, întărind și reparând părul în profunzime”, spune medicul.

Comentarii: