LIFESTYLE

Irina Margareta Nistor își face invidioși pe criticii filmelor `Teambuilding` sau `Romina VTM`: `La orice majorat se cântă acum melodia lui Salam!`

„Teambuilding“ și „Romina, VTM!” sunt subiectele preferate ale românilor pe rețelele sociale, stârnind ample dezbateri pro și contra. ”Teambuilding”, filmul produs și realizat de către echipa lui Matei Dima, alias Bromania, este un record de box office. Peste un milion de români l-au văzut deja și e primul și în topurile de pe platforma Netflix.

De asemenea, „Romina, VTM!”, pelicula produsă de Selly, este cel mai bine vândut film românesc din toate timpurile, la acest moment. Cu Bogdan de la Ploiești și Tzancă Uraganu în distribuție, ocupă deja locul 9 pe plan mondial, la categoria filme cu cele mai mari încasări în anul 2023, conform IMDb/BoxOfficeMojo.

”Istoria se repetă!”

Cum a comentat cel mai cunoscut critic de film, Irina Margareta Nistor, acest succes? ”E simplu. Așa cum a existat dintotdeauna și un succes enorm al filmului indian. Într-un fel, au preluat rețeta asta după ani de zile și au adus-o aici, chiar dacă în paralel există și un festival de film indian, dar nu pe clasice.

Multă muzică, multă iubire, deci s-a mers pe ceva pentru care erau niște cozi nesfârșite pe fostul bulevard al cinematografelor. Istoria se repetă. Este în film pentru publicul lui. Eu nu mă numar printre adepții lui, dar am văzut că altfel nu puteam să vorbesc despre el.

E conceput de așa natură ca să funcționeze pentru un public tânăr, care vrea să asculte muzică foarte ritmată. Reamintesc, însă, că indiferent din ce lume ar veni, la majorat se cântă acum melodia lui Salam!„, a spus Irina Margareta Nistor pentru Click.

CITEȘTE ȘI: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

”Să fim mai puțin invidioși!”

Cât despre ”Teambuilding”, Irina Margareta Nistor a sintetizat. ”Mie mi s-a părut că are foarte multă ironie acest film și, dacă știi s-o suporți și să nu te simți vizat în mod direct, probabil că suporți altfel. Plus că e curiozitatea aceea să vezi ce se întâmplă într-un teambuilding, mai ales atunci când nu ai fost niciodată.

Ce să înțelegem din asta? Invidia pentru cei care au câștigat! Ei și-au investit banii, nu au luat din impozitele noastre! Hai să fim mai puțin invidioși!”, a spus criticul de film. Asta cu trimitere la CTP, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai filmului lui Bromania.

CTP: ”Simțeam că mă retardez!”

„Până la jumătate, acasă, pe computer, (n.r. cât a văzut din film) și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre <<Teambuilding>>, cred că primatele ar începe să mă scuipe.

N-am reușit să schițez nici măcar un mic zâmbet, dimpotrivă, simțeam că mă retardez, mă tâmpeam și eu uitându-mă la ce-i acolo”, spusese Cristian Tudor Popescu, la adresa filmului.

 

 

 

 

 

 

Comentarii: