NUTRITIE

Jamie Oliver reinventează puiul la cuptor: Cea mai bună reţetă a celebrului bucătar

retete-mancare.com

Jamie Oliver este unul dintre cei mai celebri bucatari care promoveaza ideea gatitului acasa. Retetele lui sunt impresionante, dar in acelasi timp usoare, si cu un gust deosebit, potrivit foodstory.stirileprotv.ro. Una dintre cele ele este reteta de pui in sos de lapte, care necesita o mana de ingrediente si circa doua ore din timpul tau.

CITEȘTE ȘI: Sfatul celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor

Ingrediente:

Un pui intreg de cca. 1,5 kg

½ baton de scortisoara

1 mana de frunze de salvie

2 lamai

10 catei de usturoi

600 ml lapte

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Asezoneaza puiul cu sare si piper si prajeste-l intr-o oala cu putin ulei pana devine auriu. Intoarce-l pe toate partile, sa se prajeasca uniform.

CITEȘTE ȘI: Rețeta de succes a celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să pregătești o cină romantică

Scoate oala de pe foc, pune puiul pe o farfurie si arunca uleiul ramas.

Pune puiul inapoi in oala, impreuna cu scortisoara, frunzele de salvie, zeama de lamaie, usturoiul si laptele.

Pune oala in cuptorul incins si lasa puiul la gatit timp de 1 ora si 30 de minute, stropindu-l din cand in cand cu sucurile din vas. Din combinatia de zeama de lamaie si lapte va rezulta un sos fanstastic!

Cand puiul este gata, scoate carnea de pe oase si imparte-o pe farfurii, cu destul sos pe deasupra. Serveste totul impreuna cu o salata verde sau langa un piure de cartofi.

Comentarii: