NUTRITIE

Sfatul celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor

ecuisine.ro

Dacă vi s-a întâmplat să dați greş cu cartofii la cuptor sau vreți să faceți unii memorabili de care să se pomenească mulţi ani de acum înainte, iată ce rețetă ne propune Jamie Oliver.

Ingrediente:

1,5 kg cartofi

o căpățână de usturoi

otet de vin rosu

Combinație arome nr.1: 3 linguri de ulei cu rozmarin proaspăt

Combinație arome nr.2: 50 g unt nesărat, salvie si o clementină

Combinație arome nr.3: 2 linguri grăsime de găscă, cimbru proaspăt și două foi de dafin

CITEȘTE ȘI: Rețeta de succes a celebrului bucătar Jamie Oliver: Cum să pregătești o cină romantică

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 190 C. Curățați cartofii și tăiați un pic din ei pentru a avea toți aceeași mărime. Spălați cartofii în apă rece, după care îi puneți la fiert într-o oală cu apă sărată.

După ce au fiert timp de 7 min, îi scurgeți de apă cu ajutorul unei site unde îi veți lăsa să se odihnească timp de 3 minute. Scuturați sita cu cartofi. Acest lucru îi va ajuta să fie super crocanți.

Puneți cartofii intr-o tavă, într-un singur strat și adăugați grăsimea, care poate fi: ulei de măsline, grăsime de gâscă sau unt. Apoi, condimentații bine cu sare de mare și piper negru. Puneți tava la cuptor pentru 30 minute sau până când au o culoare ușor aurie.

Scoateți cartofii și puneți în practică trucul special al lui Jamie: apăsați ușor cartofii cu ajutorul unei prese pentru piure astfel încât cartofii să fie cât mai întinși pe tavă.

După ce ați ales ce combinație de ierburi doriți să folosiți, puneți într-un castron un pic de ulei împreună cu ierburile alese, pe care le rupeți. Dacă ați ales combinația nr.2 adăugați coaja de la o clementină. Aceasta va da o savoare în plus cartofilor și o veți putea da la o parte când veți servi cartofii. Nu uitați de usturoi, pe care îl puteți pune cu tot cu coajă împrăștiat în toată tava. Și sfârșiți cu oțetul. Amestecați și pune-ți deasupra cartofilor.

Băgați cartofii din nou la cuptor pentru încă 40-45 de minute sau până când devin destul de crocanți.

Poftă bună!

Comentarii: