FRUMUSETE

AVERTISMENTUL dermatologilor! Cum trebuie să îți îngrijești tenul vara

Foto: Pinterest.com

În timpul verii, este important să știi cum să îți îngrijești tenul, atrag atenția dermatologii.  „Curăţarea în profunzime a tenului este esenţială pentru un ten sănătos şi luminos. În plus, hidratarea rămâne la fel de importantă şi în sezonul cald”, a explică Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania.

Curățarea tenului trebuie să fie o prioritate în această perioadă

„Optează pentru o mască care permite porilor eliberarea excesului de sebum şi curăţarea lor în profunzime.

CITEȘTE ȘI: La 80 de ani, e campioană la culturism! Cum arată cea mai ”TARE” femeie din lume

Mizează pe o formulă care conţine ingrediente benefice (argila caolin, vitamina C sau acidul salicilic) ce exfoliază delicat pielea şi ameliorează aspectul porilor dilataţi”,  recomandă aceasta.

Foto: Pinterest.com

În timpul verii, mare atenție la fondul de ten!

Vara, temperaturile sunt mai ridicate şi există riscul ca fondul de ten să se transfere uşor. De aceea, e bine să alegi un produs cu o acoperire uşoară, care nu încarcă tenul şi este rezistent la transfer. Poţi opta pentru un BB cream sau un CC cream, cu o formulă light.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă când ți se zbate ochiul? Cauze și semnificații pentru fiecare ochi, în funcție de ORĂ

Dacă vrei un fond de ten, alege unul mineral! Fii atentă ca acest produs să conţină factor de protecţie şi ingrediente hidratante precum extractul de alge marine sau antioxidanţi.

Ai tenul gras sau mixt? Este posibil să te numeri printre cei care fac anumite greșeli fără să știe cât de mult le va fi afectat tenul.

„Persoanele care au tenul gras sau mixt au tendinţa să nu folosească zilnic crema hidratantă, mai ales în această perioadă. Este o mare greşeală!

CITEȘTE ȘI: Care este EFECTUL exploziilor solare asupra corpului uman

Nu ar trebui să sari nicioadată peste acest pas. Este recomandat să introduci în rutina ta un ser de hidratare, cu o formulă lejeră. Serumul este esenţial pentru a targeta nivelurile mai profunde din piele. Un astfel de produs previne deshidratarea pielii şi previne apariţia liniilor fine’’, a mai spus Nicoleta Ion.

Comentarii: