FRUMUSETE

De ce trebuie să-ţi schimbi crema de faţă primăvara

Odată cu venirea primăverii şi apariţia razelor solare mai puternice, îngrijirea facială ar trebui să fie o prioritate.

În același timp, primăvara este o ocazie bună de a ne reînnoi rutina de îngrijire a tenului.

În primul rând, ar fi oportun să îti faci curăţenie în portfard şi să scapi de produsele cosmetice vechi şi de cele expirat. Un pas imperios necesar. De ce? Ca să scapi de cosmeticele vechi, care nu mai au o consistenţă potrivită, care ar putea provoca iritaţii ale pielii, apariţia coşurilor, a eczemelor.

3 aspecte privind îngrijirea pielii de care să ţii cont primăvara

1. Crema de îngrijire facială pe care ai folosit-o pe timpul iernii trebuie schimbată cu o cremă de faţă mai uşoară. Mult mai hidratantă.

Temperaturile mai ridicate dau impuls pielii să producă mai mult sebum, ca proces de protecţie a acesteia faţă de razele solare.

Recomandarea specialistului este să rămâi fidelă aceleiaşi game de produse faciale potrivită tipului de ten pe care îl ai. Alege ACUM o cremă mult mai fluidă care să aibă la bază ingrediente active care oferă hidratare maximă pielii.

Telemeaua de SIBIU/ Cum se păstrează şi cum o DEOSEBIM de falsurile de pe piaţă

Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti!

2. Mare atenţie la exfoliere! Dacă pe timpul iernii, exfolierea feţei trebuie făcută cu mare grijă, deoarece pielea este uscată din cauza frigului, atunci primăvara e altfel.

Reia acest procedeu de îndepărtare a celulelor. Atuul său? Peelingul regenerează pielea, elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii şi închide porii. Frecvenţa? O dată pe săptămână, folosind un exfoliant blând, cu particule abrazive fine.

Dacă ai un ten sensibil, se recomandă folosirea un peeling enzimatic care are la bază papaya. Aceasta exfoliază gentil la nivel superficial.

Cele TREI mese pe zi. Obicei social sau necesitate?

SFATURI esenţiale ale medicilor care te vor şoca: Ce să faci când îţi curge sânge din nas

Scapă de ALERGII cu ajutorul uleiurilor esențiale

3. Protecţia solară este strict necesară.

Razele solare, în special cele UVA, sunt foarte nocive pentru piele, favorizând îmbătrânirea prematură, proces numit fotoîmbătrânire. De aceea, este necesar, odată cu schimbarea anotimpului, să pui mai mult accent pe produse de protecţie solară. Indiferent dacă produsul de îngrijire are inclus în componenţa sa un ingredient natural care îţi oferă o protecţie solară, este necesar să aplici peste acesta un produs cu protecţie solară cu factor de procteţie 30 SPF sau 50 SPF.

Comentarii: