SANATATE

Scapă de ALERGII cu ajutorul uleiurilor esențiale

Foto: Pinterest.com

Statisticile arată că 20% din populaţie este afectată de rinită alergică, 6% are cel puţin o alergie alimentară, iar aproape 20% au dermatite atopice la un moment dat.

Alergiile reprezintă reacţii ale sistemului imunitar al organismului la substanţe inofensive în mod normal, precum alimente, polenuri sau acarienii din praf. În timp ce pentru majoritatea oamenilor acestea nu reprezintă nici o problemă, sistemul imunitar al persoanelor alergice le identifică drept o ameninţare.

Indiferent de tipul de alergie pe care îl ai, dacă te-ai săturat de tratamentul medicamentos tradițional, poți încerca varianta naturistă , a uleiurilor esenţiale pe care ţi le prezentăm astăzi. Acestea reduc inflamaţia, întăresc sistemului imunitar şi decongestionează sinusurile.

Uleiul de lavandă

Acest ulei esenţial posedă proprietăţi antiinflamatoare puternice şi este un antihistaminic natural, aşa că este ideal pentru ţinerea sub control a alergiilor.

Foto: Pinterest.com

La primele simptome alergice, încălzeşte între palme câteva picături de ulei şi inhalează apoi adânc vaporii degajaţi. În sezonul alergiilor, ia la tine mereu câteva bucăţele de vată îmbibate în acest ulei concentrat.

Cum poţi cuceri un bărbat: Patru sfaturi nebune pentru a îți îndeplini visul

Le consideri naturale și sănătoase? Iată alimentele MODIFICATE GENETIC pe care le consumăm cel mai des

Uleiul de busuioc

Proprietăţile antiinflamatorii ale uleiului esenţial de busuioc înlătură eficient alergiile şi tratează durerile, oboseala şi inflamaţiile. Acest ulei este şi un puternic antimicrobian, fiind de folos şi pentru gestionarea problemelor de astm de natură microbiană.

Foto: Pinterest.com

Pentru calmarea inflamaţie, adaugă o picătură de ulei de ulei de busuioc la mâncarea gătită. Ca să-ţi întăreşti imunitatea, combină-l cu o cantitate egală de ulei de cocos şi frecţionează-te cu el pe piept, pe spate, pe ceafă şi pe tâmple.

Fructele care ne scapă de boli grave: Cum poate fi evitat cancerul

Un nou TIP de pepene din DĂBULENI, va lua cu asalt piețele, spre șocul clienților

Uleiul de lămâie

Sprijină funcţionarea sistemului limfatic şi protejează corpul de boli respiratorii, întărind imunitatea şi împiedicând înmulţirea bacteriilor. Parfumează cu el aerul din casă folosind o candelă pentru aromoterapie.

Foto: Pinterest.com

Alternativ, poţi chiar bea ulei de lămâie diluat în apă (1-2 picături la un pahar) ca să refaci echilibrul pH-ului corpului. Ca să dezinfectezi draperiile, aşternuturile, covoarele şi mobila, adaugă o cantitate mică de ulei la detergentul domestic obişnuit.

De ce trebuie să te trezeşti dimineaţa devreme: Motivele pentru care îţi vei schimba viaţa

Apa minerală ar putea fi una dintre cauzele obezității/ STUDIU

Uleiul de mentă

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Cercetare Medicală, uleiul esenţial de mentă posedă efecte antiinflamatorii puternice care alină simptomele afecţiunilor inflamatorii cronice precum rinita alergică şi astmul bronşic. Acţionează precum un expectorant puternic şi, astfel, calmează alergiile, sinuzita şi tusea.

Foto: Pinterest.com

Pentru desfundarea şi decongestionarea sinusurilor şi a gâtului, toarnă câteva picături într-o candelă pentru aromoterapie şi lasă vaporii să se împrăştie prin toate încăperile casei. Ca să calmezi inflamaţiile mai încăpăţânate, bea un pahar cu apă în care ai dizolvat 1-2 picături de ulei.

Uleiul din arbore de ceai

Acest ulei esenţial este foarte puternic împotriva alergogenilor aeropurtaţi. Împrăştie vaporii în aerul ambiental ca să scapi de mucegaiul şi organismele fungice aeropurtate. Proprietăţile sale antiseptice şi antiinflamatorii calmează inclusiv iritaţiile pielii.

Cum au o siluetă de invidiat? Vedete care mănâncă ACELAȘI lucru în fiecare zi!

Secretul longevităţii: ce INGREDIENTE folosesc chinezii pentru a trăi mai mult

Aplică-l direct pe piele cu ajutorul unui tampon de vată ca să vindeci pruritul şi alergiile cutanate.

Dacă ai pielea foarte sensibilă, diluează-l întâi cu un ulei purtător precum uleiul de cocos.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: