NUTRITIE

Le consideri naturale și sănătoase? Iată alimentele MODIFICATE GENETIC pe care le consumăm cel mai des

Alimentele modificate genetic au inceput sa fie din ce in ce mai prezente in vietile noastre, fie ca ne dam sau nu seama.

In ceea ce priveste consumul si pericolele consumari acestora, exista, ca in orice situatie, doua tabere: prima care spune ca ingineria genetica nu are de ce sa fie daunatoare, din moment ce nu sunt folositi compusi chimici, iar singura procedura are legatura cu incrucisarile mai multor specii de plante. De cealalta parte, a doua tabara, reprezentata de organizatiile europene, protesteaza impotriva acestui gen de alimente, sustinandu-si argumentele pe studii stiintifice si pe efecte observate in laboratoare.

Desi sunt curente care considera ca intreaga miscare impotriva alimentelor modificate genetic este orchestrata de interese din sfera producatorilor de ingrasamant chimic (speciile de plante modificate genetic sunt rezistente la aproape toate felurile de daunatori), dincolo de toate aceste speculatii, studiile efectuate pe omizile care au mancat polen de porumb modificat genetic sunt de-a dreptul ingrijoratoare, ne avertizeaza Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA).

Alimentele care te ajută la ALBIREA dinților

Află ce STIL VESTIMENTAR ți se potrivește în funcție de zodie

Care este temperatura ideală de COACERE a diferitelor preparate

Iar, daca ne referim la copii, lucrurile sunt cu atat mai sensibile. Gandeti-va! Toate aceste alimente modificate genetic sunt programate sa fie rezistente la temperatura, daunatori, mucegai, sa reziste mai mult si asa mai departe. In plus, de cele mai multe ori, pretul pe care il platesc alimentele de acest gen pentru super puterile lor sunt referitoare tocmai la gust, miros, consistenta, aport nutritiv si asa mai departe. Nu degeaba, in multe piete din statele dezvoltate din Uniunea Europeana, oamenii cauta ciresele mici si pline de viermi si nici nu se uita la cele mari si frumoase. Nu iti compromite sanatatea, nici pe cea a familiei tale, si alege sa fii informata inainte de a decide daca este bine sau nu sa introduci in alimentatia voastra astfel de produse!

JOCURILE erotice, menite să reaprindă pasiunea între parteneri

Ce dezvăluie DATA NAȘTERII despre modul în care faci dragoste

SECRETELE pe care dermatologii nu vor să le știi

Acestea sunt motivele pentru care iti prezentam astazi cateva dintre cele mai consumate alimente despre care credeai ca sunt 100% naturale, mai ales ca toate stau la baza unor mancaruri foarte sanatoase, dar care sunt modificate genetic si ne pot afecta sanatatea.

Iata asadar care sunt cel mai des consumate alimente modificate genetic:

1. Porumbul

Este modificat ca sa isi creeze singur propriul insecticid. Tone de porumb modificat genetic sunt introduse in consumul de masa, desi studiile pe soareci au aratat ca creeaza probleme de fertilitate.

Foto: Pinterest.com

2. Soia

Soia a fost modificata genetic ca sa reziste actiunii ierbicidelor. Produsele pe baza de soia, precum faina de soia, tofu, ulei de soia, produse de patiserie, pot crea probleme de fertilitate si chiar pot spori infertilitatea.

Foto: Pinterest.com

3. Orezul

Este un aliment de baza in Asia de sud-est, iar in Europa este considerat o garnitura foarte sanatoasa. Ce nu se stie insa este ca orezul este modificat genetic pentru ca are in compozitie o cantitate mare de vitamina A. Mai mult, exista rapoarte conform carora in Statele Unite se cultiva soiuri de orez ce contin gene umane. Da, ati citit bine – acest orez va produce anumite proteine pe care organismul uman le va folosi ca anti-diareic.

Revista Charlie Hebdo, o nouă copertă scandaloasă! Noul președinte al Franței și soția acestuia sunt ridiculizați

Greșelile pe care NU trebuie să le faci de ziua ta: Sfaturi utile ale specialiștilor

Alimentele care ne ÎMBĂTRÂNESC cel mai mult

4. Roșiile

Nici nu mai este un secret ca rosiile din supermarket sunt complet diferite de cele din gradina bunicii. Iar asta pentru ca sunt modificate genetic ca sa reziste cat mai mult timp pe rafturi. Asa ca raman rosii si frumoase ca si cum ar fi abia culese.

Foto: Pinterest.com

5. Lactatele

S-a descoperit ca 22% din vacile din Statele Unite au fost injectate cu hormoni de crestere pentru a-si creste productia de lapte. Tocmai de asta cercetatorii avertizeaza ca laptele este cancerigen – consumat in cantitati mari, acesta este cu atat mai periculos la femei, cu cat hormonii le deregleaza organismul.

Horoscop luna MAI 2017: suflu nou, elan și forță, dar ne expune și la pericole

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

De ce ne întâmpinăm oaspeții cu pâine și sare?

Foto: Pinterest.com

Comentarii: