FRUMUSETE LIFESTYLE NUTRITIE

Jessica Simpson, revenire spectaculoasă! Ce presupune dieta cu care a slăbit 45 de kilograme în 6 luni

sursa: getty images

Se știe că de când lumea, vedetele lansează moda în diete pentru slăbit și toate cele. De aceea, Internetul a explodat după ce Jessica Simpson a postat recent pe contul ei de Instagram o fotografie. Este dovada că a reuşit să slăbească 45 de kilograme în şase luni, după ce a adus-o pe lume pe fiica sa Birdie Mae.

Într-un interviu recent, antrenorul vedetei, Harley Pasternak, le-a oferi fanilor răspunsul pe care-l căutau. Pasternak a spus pentru People că fosta artistă în vârstă de 39 de ani a făcut mari schimbări în dietă, pe baza cărţii lui ”The Body Reset Diet”.

”Este vorba de trei mese pe zi şi două gustări. Fiecare masă conţine proteine, fibre şi grăsimi, iar gustările sunt alcătuite din proteine şi fibre sau proteine şi grăsimi”, a explicat antrenorul. ”Este vorba de un echilibru care să nu afecteze atât de mult stilul de viaţă de dinainte”, a continuat Pasternak.

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”A”

Ce presupune body restart diet

Dieta este împărţită în trei faze. Prima durează cinci zile, iar în această perioadă trebuie să mănânci de cinci ori pe zi şi să consumi doar smoothie-uri şi gustări. Mai exact, trei smoothie-uri şi două gusstări. Smoothie-urile trebuie să fie un amestec care să aibă un lichid de bază (apă, lapte), proteină (iaurt grecesc sau pudră), grăsimi sănătoase (din nuci, seminţe sau avocado) şi carbohidraţi bogaţi în fibre (fructe şi/sau legume). 

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”B”

Cât despre gustări, acestea trebuie să aibă undeva la 150 de calorii şi să conţină cel puţin 5 grame de fibră şi 5 grame de proteină şi mai puţin de 10 grame de zahăr. Totodată, prima fază a dietei presupune şi exerciţii uşoare ca mersul pe jos (cel puţin 10.000 de paşi pe zi), scrie portalul ”Ce se întâmplă, doctore?”.

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”O”

Pentru faza a doua, în zilele 6-10 trebuie să bei două smoothie-uri şi să mănânci mâncare solidă plus două guatări pe zi. Mesele includ salate, sandwich-uri, supe, cartofi fierţi şi alte preparate simple. Pe lângă cei 10.000 de paşi pe zi, trebuie să încerci să faci şi câteva exerciţii fizice acasă.

Faza a treia, în zilele 11-15, smoothie-urile sunt limitate la 1 pe zi, plus două mese şi două gustări. După cele 15 zile de dietă, în carte se vorbeşte despre câteva sfaturi pe care trebuie să le aplici ”pentru tot restul vieţii”. Aşadar, trebuie să continui să mănânci de cinci ori pe zi, iar cei 10.000 de paşi nu trebuie să lipsească în fiecare zi şi antrenamente de cinci ori pe săptămână pentru a creşte rezistenţa.

CITEȘTE ȘI: Dieta pentru grupa de sânge ”AB”

Riscurile dietei

Cartea a fost publicată în 2013, iar recomandările par să fie comparate cu noile tendinţe în nutriţie. De exemplu, sunt permişi îndulcitorii artificiali, iar planul alimentar încurajează consumul de alimente scăzute în grăsimi sau fără grăsimi, consumul de ouă fără gălbenuş şi multe alte produse procesate. Bineînţeles, există şi opţiuni pentru vegani şi vegetarieni, dar nu şi pentru persoanele care au intoleranţă la gluten sau lactate. Aşadar, acest grup va trebui să ofere mai multă atenţie ingredientelor din meniu. Pentru că dieta presupune să consumi cinci mese pe zi, este foarte important să monitorizezi caloriile pentru a preveni consumul unui număr mai mare de calorii. Cu cât avem mai multe mese, cu atât şansele de a consuma mai multe calorii sunt mai mari.

 

Comentarii: