LIFESTYLE

L-am găsit pe Superman de România: sare șapte metri în înălțime!

De la sărituri în apă la trampoline este doar un pas. Alex Avasiloae (17 ani ) este multiplu campion național la sărituri în apă și poate fi viitorul campion olimpic de la trampoline, noua disciplină a Federației Române de Gimnastică.

Puștiul este antrenat de tatăl său atât la sărituri în apă, cât și la noul sport pe care îl practică de doar câteva luni.

„Această disciplină este din 2000 una olimpică. Alex face și  sărituri în apă, care este ramură apropiată de trampoline. În mare parte își petrece timpul în plasa elastică și atunci pe noi ne ajută foarte mult” , spune directorul tehnic Mircea Brînzea.

Multiplu campion național la sărituri în apă, Alex dezvăluie că  îi este dificil să practice acest sport dintr-un motiv bine întemeiat.

„Avem doar un bazin deschis la momentul actual, la Bacău, există unul și la Sibiu dar este închis de un an. La Oradea nu este funcțional de minim 10 ani, iar Ștrandul Tineretului cred că închis din 2007″, mărturisește tânărul sportiv.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Vrea la Jocurile Olimpice

Când tatăl său a fost contactat de către Federația Română de Gimnastică,  Alex a acceptat fără să stea pe gânduri propunerea  de a concura la noua lor disciplină.

În doar trei luni, tânărul a deprins toate tainele noului sport pe care îl practică: „50% e tehnica din săriturile în apă pot spune și 50 % din gimnastică. Sunt niște elemente pe care și campionii olimpici le fac și pot spune că săriturile în apă m-au ajutat 80 %”.”

Ineditul acestei ramuri a gimnastici constă în faptul că sportivii care o practică, realizează în aer sărituri spectaculoase la plasa elastică. „Cel mai mult am sărit 6 metri și jumătate, poate chiar 7 metri”, povestește multiplul campion național la sărituri în apă la 1 metru și 3 metri.

Extrem de ambițios, muncitor și talentat, în ritmul acesta, sportivul e convins că va avea rezultate remarcabile la trampoline: „La cum mă pregătesc și la cât de repede am învățat să execut elementele sunt sigur că voi ajunge la Olimpiadă”.

 

 

Comentarii: