LIFESTYLE

La Cupa României, doar cu vaccin sau test covid! Anunțul lui Raed Arafat pentru spectatori

Gata, de acum este oficial! Spectatorii se pot întoarce pe stadioane, este anunțul făcut de secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU: în România urmează să se desfășoare competiții sportive-test, cu 50% din capacitatea stadionului deschisă publicului.

„Se va crea posibilitatea astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a spus azi Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă, citat de știripesurse.ro.

Raed Arafat a precizat și care sunt condițiile obligatorii: „Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 24 de ore”.

CITEȘTE ȘI: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

Meciurile-test, propuse autorităților

GSP susține că primele meciuri vizate de anunțul important făcut de Arafat sunt finala Cupei României, din 22 mai, și amicalul România – Georgia (2 iunie). Ambele partide se vor disputa la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”.

Astfel, aproximativ 7.000 de suporteri vor putea să fie în tribune la cele două evenimente, dar în condițiile anunțate de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 

 

 

Comentarii: