LIFESTYLE

Lăcătuș, ”spaima” securistului care a însoțit Steaua la Sevilla! Ce glume făcea ”Fiara” pe seama lui

Au trecut iată 35 de ani de când Steaua a câștigat, pe 7 mai, Cupa Campionilor Europeni. Prilej pentru eroii de atunci să mai povestească încă o dată acele momente unice pentru fotbalul românesc.

Marius Lăcătuș a fost și atunci, la Sevilla, așa cum era în acea perioadă, responsabilul cu buna-dispoziție, omul care reușea să-și detensioneze colegii în orice situație.

Rebelul echipei a făcut-o chiar și în dimineața de dinaintea marii finale cu Barcelona. Se știe că în acele vremuri, orice delegație care ieșea afară avea atașat un ofițer al Securității, care îi însoțea pe sportivi peste tot. La fel s-a întâmplat și în timpul plimbării prin parcul din Sevilla.

Așa că securistul a avut de-a face chiar cu…Lăcătuș cel pus pe șotii. ”Fii atent la pozele astea, că doar aici o să ne mai vezi. Nu mai venim acasă!„ i-a zis Lăcătuș respectivului, care a înghețat în primă instanță.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Cum devine o fotografie de nuntă într-adevăr MEMORABILĂ!

A refuzat să fie tuns!

”Așa era moda pe vremea aia, așa trebuia. Și așa a fost și atunci, au venit cu noi cei de la Contrainformații, care erau puși în temă, știau ei că vor avea parte și de mai multe glumițe. Iar eu le făceam, dar nu în așa fel încât să deranjez.

A venit și ne-a spus să avem grijă ca să nu fim racolați, să nu ne gândim la lucruri care nu ne-ar făcea bine pentru viitorul nostru.”, a  povestit Lăcătuș.

Un alt moment savuros cu ”Fiara” în prim-plan s-a consumat și înainte de premierea delegației steliste de către Nicolae Ceaușescu. Ministrul Apărării a fost cel care s-a ocupat ca fotbaliștii să se prezinte impecabil în fața lui Ceaușescu.

”Trebuia să ne aranjăm, să ne cosmetizăm puțin, a venit și frizerul de la minister.”, a rememorat ”Fiara”, pe atunci un tânăr cu o frizură ușor de remarcat, pe care însă generalul Milea ar fi vrut să o ajusteze.

Doar că Lăcătuș a rămas ferm. ”Eu chiar i-am spus tovarășului ministru de pe vremea aia, că eu așa am jucat finala și nu am de gând să-mi schimb înfățișarea!”, a spus legenda stelistă pentru playsport.ro.

 

 

 

 

Comentarii: