LIFESTYLE

Larisa Iordache, revenire de aur! Este gimnasta cu cele mai multe medalii din istoria Campionatelor Europene!

Reîntoarsă în marile competiții după o pauză de trei ani, după multe ghinioane și accidentări, Larisa Iordache a arătat că mai are un cuvânt de spus în gimnastică.

La 24 de ani, cu o experiență mult mai vastă decât celelalte gimnaste și grație unei conjuncturi favorabile, Larisa s-a prezentat admirabil. După argintul cucerit pe echipe, ieri, astăzi campioana noastră și-a mai adăugat în palmares încă trei medalii, două de aur și un argint.

Cu 16 medalii, Larisa Iordache a devenit astfel gimnasta cu cele mai multe medalii din istoria Campionatelor Europene, depășind-o pe Cătălina Ponor, care a adunat în carieră 13 distincții europene.

CITEȘTE ȘI: Când și cum se împodobește bradul de Crăciun. Între tradiții și modernism

”Aur” la sol după contestație

Prima medalie pe care a cucerit-o astăzi a fost cea de argint, la sărituri, pe care Larisa Iordache a primit-o cu lacrimi în ochi.
Avea însă să-și ia revanșa mai târziu, la bârnă, acolo unde i-a revenit din nou zâmbetul pe buze. Cu un exercițiu cu o notă de plecare 6.0 și cu o execuție de 8.000, Larisa nu a avut adversar, iar bucuria românilor a fost cu atât mai mare cu cât Silviana Sfiringu, la 16 ani și la primul său CE, a reușit să-și adjudece medalia de argint.

Al doilea ”aur” al Larisei la Mersin a venit la sol. Cu emoții, după ce arbitrele i-au subapreciat evoluția, însă după contestație, gimnasta de 24 de ani a fost declarată câștigătoare.

Și o altă veste bună venită din Turcia este că România pare să se fi redresat, în ceea ce privește viitorul. Ana Maria Bărbosu a cucerit toate medaliile de aur la juniori, de la cea pe echipe, la individual compus și la toate cele patru aparate!

 

 

 

 

Comentarii: