LIFESTYLE

Laura Ilie deschide ”balul” la Tokyo! A renunțat la pian și tobe, ca să ”împuște„ medalii

Laura Ilie, tripla campioană europeană și fost lider mondial la tir, în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, ar putea deveni prima sportivă din Team România care urcă pe podiumul de la Jocurile Olimpice.

Pe 24 iulie, tânăra de 28 de ani va concura în deschiderea celei mai mari competiții sportive din lume. Puțini știu că înainte să se apuce de tir sportiv, Laura a luat lecții de teatru, pian și a cântat la tobe.

Laura a fost a doua sportivă, calificată la Olimpiada de la Tokyo. Cum s-a dat drumul la calificări pentru Olimpiadă, am obținut-o din al doilea concurs. Sunt calificată de doi ani și jumătate”, spune multipla campioană, care la Tokyo, deschide ”balul”.

„ Voi deschide competiția, la 8 dimineața, voi avea primul foc. La 6.30 voi fi în poligon. Va fi un moment dificil pentru că trebuie să găsesc o modalitate prin care să nu fiu deranjată, să pot să dorm cu dopuri în urechi, voi improviza atunci. Sper să fiu odihnită, liniștită și să am o zi fabuloasă”, mărturisește Laura.

CITEȘTE ȘI: Regulile ”de aur” pentru un abdomen de fier

Pușca și echipamentul Laurei cântăresc 15 kilograme

Înainte să se apuce de tir, dintr-o simplă întâmplare, Laura a practicat mai multe sporturi și avea înclinații către artă. „În clasele gimnaziale am făcut teatru, mi-a plăcut foarte mult, ulterior am făcut pian, la Școala de Muzică.

Acolo unde studiam, pianul era instrumentul secundar, iar cel principal erau tobele. Tobele nu m-au atras și nu îmi plăceau”, recunoaște sportiva.

Ca să practici tir sportiv e nevoie de un psihic pe măsură, dar și de forță. Deși minionă, Laura cară în fiecare zi 15 kilograme în plus. Atât cântăresc pușca și echipamentul sportivei!

„Greutatea ca greutatea, dar echipamentul este foarte rigid. Este suficient de rigid încât să stea și singur dacă eu ies din el și îl pun în această poziție. Sunt un fel de roboțel”, glumește frumoasa ”trăgătoare”.

Comentarii: