LIFESTYLE

Lecție incredibilă de viață! Un adolescent de 17 ani, surdo-mut, este baschetbalist la CSM București și se întrece cu adversari fără nicio deficiență

Are un nume predestinat – Arnold, iar mama lui recunoaște că exact de asta l-a ales. Îi plăcea foarte mult Arnold Schwartzenegger și de aceea și-a botezat băiatul așa. Iar adolescentul de 17 ani pare să fi împrumutat și ceva forță și dorință de luptă de la celebrul actor și culturist, ajuns și guvernator în America.

Arnold Stoicescu se luptă de la vârsta de un an cu deficiențe de auz și de vorbire, dar nimic nu l-a împiedicat să-și urmeze visul de a deveni baschetbalist. Și nu doar că a reușit să practice acest sport, dar face parte chiar dintr-o echipă – CSM București – care se luptă în campionatul României, o echipă unde este tratat ca un jucător normal și unde nu simte că ar avea ceva în minus față de colegii lui.

Citește și: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Citește pe buze indicațiile antrenorilor

Arnold Stoicescu este extrem de atent la ședințele de pregătire și la meciuri respectă întocmai toate schemele de joc. Le citește antrenorilor și colegilor pe buze toate indicațiile care îi sunt date. Se concentrează exclusiv pe joc, de aceea uneori, Arnold este jucătorul potrivit la locul potrivit. Cel care face diferența.

Tânărul de 17 ani reușește ceva uimitor, de fiecare dată. Își transformă dezavantajul în avantaj: faptul că nu aude, în special, îl ajută în situațiile cheie. ”Scandările tribunei nu îl pot influența în niciun fel, pentru el astfel de lucruri nu există, așa că în timpul meciului este concentrat doar la meci și reușește să marcheze în momentele cruciale.”, spune mama lui, Diana.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Visează să ajungă în NBA!

Și cum a demonstrat deja că nu există limite, iar dacă vrei cu adevărat ceva, te lupți și vei reuși, Arnold și-a propus să joace baschet în cel mai tare campionat al lumii. În NBA, acest Olimp al baschetului mondial unde ajung să joace doar zeii acestui sport.

Indiferent de nebunia acestui vis, părinții îl sunt alături necondiționat. Spun că de mic, Arnold vorbește doar despre cum va ajunge în America. Pentru că pasiunea și focul lui pentru baschet sunt uiașe și de neoprit.

Comentarii: