FRUMUSETE

Leguma care, folosită ca mască de față, îți poate șterge câțiva ani de pe chip

stackumbrella.com

Fie că ai ten uscat, ridat, cu pete, cu cearcăne pronunțate sau cu multe coșuri, masca de față cu cartofi face minuni.

Cartoful este întrebuințat în produse cosmetice, naturale făcute în casă, datorită compoziției sale chimice, respectiv a numeroaselor substanțe utile pentru piele.

În cartof, dar mai ales în coaja lui, se găsesc proteine speciale, care activează procesul de regenerare a celulelor epidermice și care ajută la vindecarea rănilor, a fisurilor și a cicatricilor provocate de acnee. Bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, cartoful oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime şi cu rezultate maxime, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Nu arunca zațul de cafea: Îți protejează fața de radiații ultraviolete și lasă pielea fină și netedă – Cum îl poți folosi

Masca de față cu cartofi cruzi pentru înlăturarea cearcănelor

Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea cearcănelor este masca de castraveți sau de cartofi. Pentru a scăpa rapid de cearcăne procedează astfel: aplică pe zona din jurul ochilor o compresă îmbibată cu suc de castraveți sau cartofi proaspăt stors și lasă-o să acționeze peste noapte, iar efectul va fi absolut uimitor.

Masca pentru ten luminos

Un cartof fiert în coajă se curăță şi se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriță de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică. Dacă masca este prea subțire, se adaugă puțin amidon, făină de orez sau de ovăz.

Amestecul se încălzeşte pe baie de aburi sau pe calorifer şi se întinde pe pielea uşor umezită de pe față, gât şi decolteu. După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.

Masca antirid

Se amestecă câte o lingură de piure din cartofi cu o lingură de piure de fasole şi o lingură de lapte cald. Masca fierbinte se întinde pe față, se acoperă cu un prosop şi se lasă 15-20 de minute. Dacă pielea este uscată, masca se spală cu un şervețel de în înmuiat în lapte încălzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasă se înlătura cu apă fiartă şi răcită. Fața se unge cu o crema hidratantă. Pielea devine fină, netedă, dispar sau se previn ridurile mici.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de punctele de grăsime de pe față fără ajutorul unui consilier în estetică: Remediile naturale la care poți apela

Mască pentru pielea îmbătrânită a feţei şi a mâinilor

Se pisează 3 cartofi fierți, se amestecă cu 3 linguri suc de mandarine proaspăt stors, un gălbenuş de ou crud şi o lingură de lapte. Masca se întinde pe față şi pe mâini, se acoperă cu o folie alimentară (pentru palme se pot folosi mănuşi de cauciuc) şi se lasă timp de 15-20 minute. Masca se spală apoi cu un ceai cald, preparat din cantități egale de mentă şi flori de tei.

Comentarii: