NUTRITIE

Metoda de marinare folosită în restaurante: Dă savoare deosebită cărnii de porc fără efort/ REȚETĂ

sfatulparintilor.ro

Suntem siguri că fiecare dintre voi adoră să mănânce cotlete de porc. Cu toate acestea, nu întotdeauna reușim să obținem acel gust care transformă carnea într-o adevărată capodoperă culinară.

Există o metodă de marinare care poate face cotletele de porc să se topească în gură.

Iată care sunt produsele de care aveți nevoie:

  • carne de porc – 1 kg la alegere;
  • condiment universal;
  • sos de soia – 4 linguri;
  • miere – 1 linguriță;
  • zahăr – 1 vârf de cuțit;
  • piper;
  • ardei roșu afumat;
  • ceapă – 1 căpățână;
  • usturoi – 2 căței;
  • suc de roșii – 3 linguri;
  • ulei.

CITEȘTE ȘI: Tucuri în bucătărie: Cum gătești carnea de pui pentru a nu se lipi de tigaie și pentru a-și păstra gustul suculent

Mod de preparare:

Mai întâi, se amestecă mierea cu un vârf de cuțit de zahăr și câteva linguri de apă. Lăsați-le pe foc să se topească. Adăugați uleiul, condimentele universale, sosul de soia și sucul de roșii. Sucul de roșii poate fi omis.

Este foarte important de reținut că marinada trebuie să fie caldă, dar nu clocotită.

În cele din urmă, adăugați ceapa, usturoiul și carnea, tăiată în bucăți sau fripturi. Cel mai bun lucru la această marinadă este că nu trebuie să o țineți ore întregi la frigider pentru ca carnea să prindă gust. O jumătate de oră este destul de suficientă pentru a obține fripturi foarte gustoase și aromate.

CITEȘTE ȘI: Secretul unei fripturi fragede și suculente: Procedeul care era folosit în trecut și pentru conservare

Bucătarii profesioniști o prepară neapărat și reușesc să încânte pe toată lumea cu preparatele pe care le servesc.

Comentarii: