NUTRITIE SANATATE

Leguma care îți crește sistemul imunitar: Îmbunătățește circulația sângelui și îți întărește oasele

recipesdetails.com

Când ți se cere să adaugi puțină verdeață în farfurie, primul lucru care îți vine în minte este spanacul. Am urmărit desene animate în care personajele principale obțineau superputeri după ce mâncau spanac și i-am auzit pe bătrânii noștri vorbind despre importanța acestuia. Există însă un motiv pentru care spanacul este asociat cu puterea.

Știi că dacă mănânci aproximativ 100 de grame de spanac în fiecare zi, vei consuma doar 23 de calorii? Aceasta este mult mai mică decât cantitatea de nutrienți pe care ți-o poate oferi.

Spanacul este o legumă sănătoasă care conține toate vitaminele și mineralele esențiale precum vitamina A, C, K1, acizii folici, calciu și fier. Vei fi surprins să afli că 91% din ea este de fapt apă. Deci, corpul tău rămâne și el hidratat!

Toți acești nutrienți vă pot îmbunătăți sănătatea și starea de bine. Dar, să-l mănânci din an în paște nu va face o mare diferență. Trebuie să-l consumi în mod regulat pentru a beneficia pe deplin de beneficiile acestui superaliment, recomandă healthshots.com.

1. Vei pierde in greutate

Spanacul este un aliment cu conținut scăzut de calorii. Conține un conținut ridicat de apă și conținutul de fibre pe care îl are ajută la o mai bună digestie și absorbție a alimentelor. Din acest motiv, metabolismul tău va rămâne sub control și vei pierde în greutate.
Potrivit studiilor, spanacul ajută, de asemenea, la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge și a nivelului de colesterol rău. Acesta este un alt motiv pentru care corpul tău nu va avea probleme cu greutatea.

CITEȘTE ȘI: Spanacul, sănătate curată – Cum să îl gătești pentru a beneficia cel mai mult de nutrienții săi

2. Circulatia ta sanguina se va imbunatati

Conținutul de apă din spanac ține sub control vâscozitatea sângelui și îl ajută să curgă mai bine. Știm cu toții că fierul este ceea ce aveți nevoie pentru a vă menține nivelul de hemoglobină ridicat. Dacă acest lucru este sub control, sângele va fi bine oxigenat. În plus, fierul va ajuta și la regenerarea noilor celule roșii din sânge.

Spanacul are, de asemenea, o cantitate mare de nitrați despre care se știe că controlează presiunea sângelui în corpul tău. Din acest motiv, inima ta primește o cantitate adecvată de sânge pentru a pompa și a circula.

3. Pielea ta va arata grozav

Ați auzit vreodată de termenul de colagen? Ei bine, este un fel de proteină care îți structurează pielea. Colagenul ajută la menținerea texturii, strălucirii și elasticității sale. Vă spunem acest lucru, deoarece se știe că spanacul își crește producția în organism și de aceea veți observa o schimbare remarcabilă în calitatea pielii atunci când începeți să îl mâncați zilnic.

4. Te vei simți mai puțin stresat

Spanacul are beneficii, nu doar pentru corpul tău, ci și pentru mintea ta. Potrivit studiului realizat de Journal of Clinical Medicines, spanacul are proprietăți antistres și antidepresive care te mențin calm în cele mai grele situații.

Ceilalți nutrienți prezenți în spanac, cum ar fi folații, luteina și vitamina A ajută la încetinirea declinului cognitiv.

5. Oasele tale devin mai puternice

Femeile se confruntă cu probleme ortopedice, în special după 35 de ani. Dacă nu sunt tratate imediat, pot duce la ceva grav precum osteoporoza, adică oase poroase care sunt predispuse să se rupă.

Consumul de spanac vă poate ajuta să vă faceți oasele mai puternice și mai dense datorită prezenței vitaminei K și calciului în el. Practic, vitamina K este unul dintre cei mai esențiali nutrienți care sunt necesari pentru regenerarea oaselor și vindecarea oaselor.

6. Te vei recupera mai bine după accidentări

Știți de ce domnul Popeye a fost atât de puternic? Asta pentru că imunitatea lui era într-o formă excelentă. Mineralele prezente în spanac ajută la regenerarea țesuturilor musculare și la repararea oricărei uzură care s-a întâmplat în corpul dumneavoastră.

Vitamina C pe care o conține este cunoscută că vă întărește imunitatea, deoarece acest nutrient este îmbogățit cu antioxidanți și flavonoide care vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea sub control.

CITEȘTE ȘI: I se spune spanacul francezului. Planta des întâlnită care previne cancerul de colon

7. Vederea ta devine mai bună

Privitul la ecranul laptopului și la smartphone-urile noastre poate slăbi mușchii ochilor. Dar, dacă mănânci spanac, aceasta nu va fi o problemă pentru tine.
Spanacul este o sursă bogată de luteină și zeaxantină, care sunt practic substanțe nutritive prietenoase pentru ochi. Ambii nutrienți ajută la reducerea șanselor de degenerescență maculară.
În plus, dacă ești mereu la soare, există șanse să îți rănești retina. Dar, dacă incluzi spanacul în dieta ta zilnică, s-ar putea să poți reduce acest lucru foarte mult.

Comentarii: