NUTRITIE SANATATE

Leguma care previne cancerul pulmonar: De câte ori pe săptămână trebuie consumată pentru a avea acest efect

chiecthiavang.com

Există o legumă care îți protejează plămânii și îți crește imunitatea. Toţi fumătorii ar trebui să-l mănânce de două ori pe săptămână dacă își doresc ca plămânii lor să rămână sănătoși, scrie Realitatea.net.

Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar. Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. În cazul fumătorilor riscul este redus cu 30%. În plus, cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

CITEȘTE ȘI: Ai mâncat usturoi sau ceapă? Trucuri care te ajută să scapi de mirosul neplăcut din gură

Motive pentru care consumul de usturoi este atât de benefic pentru dvs.

O bună sănătate dentară

Multe studii arată faptul că usturoiul poate fi o bună alternativă de tratament pentru gingiile inflamate. Mai mult decât atât, usturoiul este în mod inerent antibacterian, antiviral și antifungic. Iar acest lucru este valabil pentru toate micile organisme care trăiesc în cavitatea bucală și care vă pot afecta destul de serios sănătatea. Mare grijă la ele!

Efecte anti-îmbătrânire

În prezent, există dovezi solide că consumul de usturoi ajută la combaterea ,,stresului oxidativ”, mai exact a procesului de îmbătrânire. Cu alte cuvinte, îmbătrânim prin transformarea alimentelor și a oxigenului în energie. Cu toate acestea, uneori, organismul nostru devine prea entuziast în acest proces și distruge alte celule. Ca urmare, pielea noastră se lasă și creierul nostru încetinește. Acesta este rezultatul ,,stresului oxidativ”.

În aceste cazuri, includerea usturoiului în alimentație poate fi de ajutor. Această plantă parfumată crește producția de substanțe din sânge care contracarează oxidarea excesivă a celulelor organismului. Aceste substanțe sunt cunoscute sub numele de antioxidanți. Astfel, usturoiul poate ajuta la întârzierea semnelor de îmbătrânire. Sunteți interesat? Continuați să citiți pe pagina următoare.

CITEȘTE ȘI: Garnitura de vis: Cum prepari rapid cei mai buni cartofi cu rozmarin şi usturoi

Usturoiul împotriva hipertensiunii arteriale

Suntem acum foarte conștienți de pericolele pe care le reprezintă tensiunea arterială ridicată. De asemenea, continuăm să aflăm mai multe despre rolul pe care îl joacă colesterolul în acest domeniu. Prin urmare, auzim din ce în ce mai des despre produse care pretind că reduc colesterolul. Usturoiul este unul dintre aceste produse.

Mai multe studii au arătat că un consum zilnic de usturoi poate avea efecte de scădere a colesterolului pe termen lung. Bineînțeles, cereți întotdeauna sfatul unui profesionist în domeniul sănătății dacă aveți boli cardiovasculare sau colesterol ridicat. Usturoiul poate avea un efect asupra rezultatului general, dar nu este un panaceu, scrie womensmethod.

Comentarii: