NUTRITIE SANATATE

Leguma care te ferește de cheaguri de sânge: Conține o cantitate mare de vitamina K și se găsește ușor la piață

googleapis.com

Leguma care te ferește de cheaguri de sânge: Conține o cantitate mare de vitamina K și se găsește ușor la piață. Bolile cardiovasculare, inclusiv cheagurile de sânge, ucid milioane de oameni în fiecare an. Rădăcina de hrean poate îmbunătăți calitatea sângelui și poate ajuta inima să își mențină funcția normală cât mai mult timp, potrivit medicului rus Nikita Kotov.

Leguma care te ferește de cheaguri de sânge

Hreanul conține vitamina K, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și reduce riscul de boli cardiovasculare. S-a dovedit că vitamina K este cea care ajută cel mai mult la prevenirea formării cheagurilor de sânge”, a comentat doctorul Nikita Kotov.

CITEȘTE ȘI: Tratament naturist pentru durerile reumatice – Metode pe bază de usturoi, varză, ceapă sau hrean

„Bineînțeles, bolile cardiovasculare trebuie tratate sub supraveghere medicală permanentă. Dar există multe produse care sunt recomandate pentru prevenire. Unul dintre cele mai eficiente este rădăcina de hrean. Această plantă, pe lângă concentrația mare de vitamina K, conține antioxidanți și substanțe antiinflamatorii care reduc inflamația și îmbunătățesc funcția cardiacă. La urma urmei, procesele inflamatorii devin destul de des cauza dezvoltării bolilor cardiovasculare.

Hreanul conține, de asemenea, vitamina C, care ajută la întărirea pereților vaselor de sânge și la îmbunătățirea elasticității acestora. În acest fel, consumul regulat de hrean reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză și hipertensiune arterială”, adaugă expertul.

Aportul de hrean pe zi

Medicul explică faptul că aportul zilnic de hrean este de una-două linguri pe zi. În cazul în care gustul este neplăcut și nu puteți consuma rădăcina cu mâncare, puteți prepara o infuzie: turnați cantitatea de hrean menționată mai sus cu un pahar de apă clocotită, lăsați timp de 20 de minute și beți.

„În același timp, trebuie să fiți atenți când folosiți sosuri care conțin hrean. În primul rând, este imposibil să se determine cu exactitate cantitatea acestui produs special. În al doilea rând, sosurile conțin adesea zahăr, sare, conservanți sintetici și potențiatori de aromă, care sunt dăunători pentru sănătate”, adaugă expertul.

„În general, utilizarea regulată a hreanului îmbunătățește tonusul organismului, umple de energie și întărește corpul. Substanțele conținute în plantă ajută la combaterea răcelilor, le previne și asigură o bună profilaxie. În caz de hipotermie, pentru a preveni răcelile, se recomandă aplicarea labei de hrean pe picioare și picioare. În plus, hreanul poate normaliza circulația sângelui în organism, dându-vă astfel mai multă energie și îmbunătățind starea generală de sănătate”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună salată de roşii. Hreanul – ingredientul secret/ REŢETĂ

Hrean – remediu împotriva tusei

Uleiurile esențiale conținute în rădăcina plantei favorizează expectorația flegmelor. Ca remediu împotriva tusei, vindecătorii populari recomandă folosirea hreanului cu miere: se amestecă hreanul ras fin cu miere în proporții egale și se administrează pacientului o linguriță plină de două sau trei ori pe zi. Și sucul de rădăcini proaspete este folosit ca diuretic, spune medicul, potrivit actualno.com.

Comentarii: