NUTRITIE SANATATE

Leguma de vară care reduce riscul de a face cancer și are grijă de digestie

cerulina.files.wordpress.com

Leguma de vară care reduce riscul de a face cancer și are grijă de digestie. Dr. Morozov sfătuiește să consumați zilnic o legumă accesibilă în timpul verii. Roșia nu numai că stimulează producția de colagen și susține sănătatea pielii, dar și pe cea a intestinelor .

Leguma de vară care reduce riscul de a face cancer și are grijă de digestie – Roșia

Reducerea riscului de cancer

Licopenul conținut în roșii protejează pielea de efectele agresive ale razelor solare, ceea ce ajută la prevenirea cancerului de piele.

CITEȘTE ȘI: Consumă roșiile cu această legumă: Organismul va absorbi mai bine licopenul, substanța care te protejează de cancer

Îmbunătățirea funcției intestinale

Roșiile sunt bogate în fibre, care stimulează peristaltismul și normalizează digestia. Stimularea producției de colagen. Acesta ajută la menținerea frumuseții și sănătății pielii, părului și dinților, protejează pielea de razele ultraviolete și are un efect întineritor.

Roșiile sunt un antioxidant puternic

Licopenul conținut în ele ajută în tratamentul multor boli. Acest lucru înseamnă că roșiile reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. În plus, roșia ajută în tratamentul asteniei.

Roșiile au un efect antibacterian. În plus față de reglarea activității sistemului nervos, acestea au efecte antibacteriene și antiinflamatorii. Acest lucru se explică prin faptul că roșiile conțin o anumită cantitate de fitoncide.

Roșiile ridică starea de spirit datorită serotoninei pe care o conțin.

„Roșiile pot reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Medicii americani au descoperit că substanța gelatinoasă care înconjoară semințele de roșii conține o substanță specifică pe care cercetătorii au numit-o RZ. Această substanță s-a dovedit a fi foarte utilă. Ea are un efect benefic asupra fluidizării sângelui și se opune eficient formării cheagurilor de sânge”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Roșiile sunt un produs versatil care poate fi folosit în multe feluri de mâncare. Dr. Morozov dă câteva idei:

Salată Caprese

Tocați mărunt roșiile proaspete, mozzarella și busuiocul. Aranjați apoi pe o farfurie, alternând roșiile, brânza și frunzele de busuioc. Se condimentează cu sare și piper și se stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Gazpacho

Se amestecă roșiile, castraveții, ceapa roșie, usturoiul, uleiul de măsline, oțetul și condimentele. Se amestecă într-un blender până la omogenizare. Se răcește și se servește cu legume proaspete tocate.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate schimba viaţa: Ce se întâmplă în corp dacă bei un pahar de suc de roşii în fiecare zi

Sos Marinara

Se călește usturoiul în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile rase, sare, piper și condimente după gust. Se fierbe la foc mic până se obține un sos gros. Merge de minune cu paste.

Comentarii: