NUTRITIE SANATATE

Leguma pe care TREBUIE să o mănânci zilnic: Încetinește sau oprește bolile de inimă și te scapă de constipație

veganglutenfreelife.com

Castraveții conțin un set unic de antioxidanți, inclusiv flavonoizi, lignani și triterpene, care protejează nu numai celulele, ci și diminuează inflamația legată de artrită, obezitate și alte afecțiuni, pe termen lung. Iată efectele lor benefice fabuloase:

Iată o listă cu ce beneficii are consumul de castraveți:

1) Hidratare

Un adult mediu are nevoie zilnic de aproximativ 2-3 litri de apă. Un sfert din cantitatea zilnică de care organismul are nevoie vine din alimente. Iar castraveții sunt o sursă excelentă de apă, pentru că fiecare castravete conține, de fapt, aproximativ 95% apă, potrivit dcmedical.ro. Acest lucru este important, deoarece celulele au nevoie de suficientă apă pentru a funcționa corect. Fără o hidratare corectă, vă puteți simți ameți și vă puteți îmbolnăvi. În cazuri grave de deshidratare, poate fi necesar să mergeți la spital pentru tratament.

CITEȘTE ȘI: De ce să NU mănânci roșii și castraveți: Efectul pe care îl are această combinație asupra stomacului

2) Menținerea unei greutăți sănătoase

Toată apa din castraveți nu doar îți hidratează celulele, ci și umple burta și asta vă poate face să mâncați mai puțin. Un castronel de castraveți tăiați felii are doar 16 calorii, ceea ce înseamnă că au o „densitate de energie” foarte mică, iar cei care consumă astfel de alimente slăbesc mai ușor.

3) Nutrienți

Un castronel de felii de castraveți conține 14% până la 19% din cantitatea de vitamina K de care organismul are nevoie într-o zi, pe lângă cantități importante din vitaminele B și C, împreună cu minerale precum cupru, fosfor, potasiu și magneziu.

4) Controlul zahărului din sânge

Glicemia ridicată poate duce la crearea a prea multe substanțe dăunătoare celulelor, cunoscute sub numele de ROS și ROC. Castraveții, mai ales în studiile pe animale, ajută la controlul acestei probleme. Cobaii care au mâncat mai mulți castraveți au făcut mai puține ROS și ROC.

5) Antioxidanți

Antioxidanții protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi, substanțe nocive care se formează în organism. Castraveții conțin un set unic de antioxidanți, inclusiv flavonoizi, lignani și triterpene. Acestea protejează nu numai celulele, ci și diminuează inflamația legată de artrită și alte afecțiuni pe termen lung.

6) Sănătatea inimii

Activitatea antioxidantă a castraveților ajută la încetinirea sau oprirea bolilor legate de inimă. Și unele cercetări par să arate că amestecul unic de nutrienți din semințele de castraveți ar putea ajuta la îmbunătățirea valorilor de colesterol, ceea ce are un impact direct asupra sănătății inimii.

CITEȘTE ȘI: NU aruncați coaja și semințele castravetilor! Sunt ingredintele pentru o excelentă băutură răcoritoare preparată acasă

7) Digestia și constipația

Consumul de alimente sănătoase, cum ar fi castraveții, vă face să reduceți cantitatea de alimente bogate în sare și în grăsimi care vă pot încetini digestia. În plus, hidratarea pe care o obțineți din toată apa din castraveți vă poate împiedica să faceți constipație. De asemenea, castraveții conțin o cantitate decentă de fibre, care ajută la menținerea mișcării lucrurilor.

8) Murături

Pentru a fermenta castraveții, îi puteți pune al borcan într-o soluție de apă cu sare până când bacteriile încep să se hrănească cu ei. Acest lucru le dă o aromă complexă și un gust acru distinctiv. De asemenea, creează „bacterii bune” (probiotice) care ajută corpul să lupte împotriva germenilor, să absoarbă nutrienții, să digere hrana și chiar să controleze anxietatea.

Comentarii: