NUTRITIE SANATATE

De ce să NU mănânci roșii și castraveți: Efectul pe care îl are această combinație asupra stomacului

veganglutenfreelife.com

Când consumăm alimente, acestea sunt descompuse în molecule mici, care sunt utilizate de celulele organelor noastre. Reziduurile nedigerabile sunt apoi eliminate; este procesul de digestie. Dar pentru ca acesta din urmă să fie optim, anumite alimente nu ar trebui combinate, potrivit principiilor Ayuverda. Acestea includ castraveții și roșiile.

Principiul Ayuverda se bazează pe armonie între corp și minte cu scopul de a reduce stresul, de a îmbunătăți circulația sângelui sau de a elimina toxinele din corp. Este o știință antică indiană de vindecare holistică care înseamnă „știință a vieții”. Diferit de modul de consum occidental, principiul Ayuverda se bazează pe gust, energie și echilibrul corpului.

Secretul unei bune digestii constă în combinația corectă de alimente

Conform acestei abordări, nu este surprinzător să vedem atâtea cazuri de indigestie, care poate fi cauzată adesea de combinațiile proaste de alimente.

CITEȘTE ȘI: Cum să prepari cea mai gustoasă și sănătoasă salată de roșii

Fiecare aliment are un gust, o energie și un efect post-digestiv. Iar combinația greșită de alimente cu energii radical diferite poate copleși agni, un element care reprezintă focul digestiv. Acest lucru poate provoca fermentare, gaze și acumulare de toxine.

În lista combinațiilor de alimente proaste, găsim, spre exemplu:

 • Proteine ​​/ carbohidrați complecși
 • Proteină / proteină
 • Cereale / acizi / produse lactate
 • Banane / lactate
 • Fruct / iaurt
 • Fasole / produse lactate / fructe
 • Ouă / fructe / fasole / produse lactate
 • Fructe la sfârșitul mesei
 • Lămâie / castraveți / produse lactate
 • Porumb / banane, curmale sau stafide
 • Salată de roșii, castraveți, lămâie

Această ultimă combinație proastă legată de roșii și castraveți se explică prin faptul că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă. Deși combinația roșii-castraveți face minuni într-o salată, nu au același timp de digestie: castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, care ar avea drept consecință disconfortul digestiv și durere în regiunea abdominală. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este coroborată de medicul nutriționist Molly Knudsen, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci zeama de la castraveții murați: Frăgezește friptura sau condimentează ciorbele

Ce sfaturi ar trebui să urmezi în caz de indigestie?

Împotriva disconfortului digestiv și a balonării, există remedii naturale care pot calma și ameliora aceste stări. În acest context, Muriel Rey, farmacist specializat în aromoterapie, spune să consumi plante carminative, precum fenicul, chimen, coriandru, care reduc flatulența prin absorbția gazelor intestinale. De asemenea, specialistul recomandă balsamul de lămâie, care acționează ca un antispastic pentru organele digestive.

Comentarii: