SANATATE

Alexandru Rafila anunță: Când se va termina al treilea val al pandemiei

revista22.ro

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a vorbit într-o emisiune TV despre vaccinare şi despre al treilea val pandemic. Rafila spune că acesta va trece doar când numărul bolnavilor din terapie intensivă va fi în scădere.

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele şase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: Saturația de oxigen, indicatorul crucial în evoluția COVID-19: Cum o poți îmbunătăți când scade

Rafila crede că până în august vor fi vaccinaţi 5 milioane de români

„Valul trei trece, dar numărul de cazuri noi e tot mai mic în fiecare zi. Am ajuns de la 6.000 la 3.000 – 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când se reflectă şi la numărul de pacienţi de la Terapie Intensivă. 1 august e o dată foarte bună pentru vacanţă, să avem vacanţe sigure, e o dată bună să ne vaccinăm până la 1 august”, a afirmat Rafila în emisiunea lui Marius Tucă, potrivit alephnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii avertizează: De ce nu e bine să iei antiinflamatoare înainte de a te vaccina anti-COVID-19?

„Lumea se va vaccina şi în două, trei săptămâni ajungem într-o situaţie în care se face la liber. Trebuie să convingem oamenii. Sunt multe strategii, argumente, nu poţi doar să spui „vaccinează-te, eu m-am vaccinat”, a mai adăugat deputatul social-democrat. „Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ţinta de 10 milioane de vaccinaţi, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiţia ca de mâine să înceapă o campanie eficientă”.

Comentarii: