NUTRITIE

NU aruncați coaja și semințele castravetilor! Sunt ingredintele pentru o excelentă băutură răcoritoare preparată acasă

tabu.ro

Un studiu realizat la Universitatea din Edinburgh a arătat anul trecut că mai mult de 50 de milioane de tone de fructe și legume sunt aruncate la gunoi, în Europa, în fiecare an, potrivit bbc.com. Această cantitate este echivalentul emisiilor a aproape 400.000 de autovehicule. Și totul din cauza standardelor „cosmetice” stabilite de supermarketuri și industria alimentară.

Deci, nu ezitați că cumpărați morcovi pătați, banana cu coajă neagră și castraveți zbârciți. Am fost condiționați să ne dorim legume și fructe cu un aspect impecabil, deoarece supermarketurile asta vând. Dar în realitate, produsele cu un aspect îndoielnic au de multe ori un gust mai bun. Fructele și legumele „perfecte” arată bine, dar nu au gust.

CITEȘTE ȘI: Urmează zile de caniculă, răcoriți-vă cu limonadă! E și gustoasă, e și sănătoasă, iar cea cu pepene e chiar demențială

De exemplu, mulți dintre noi curăță castraveții și aruncă coaja la gunoi. Desigur, majoritatea castraveților sunt stropiți cu pesticide. Sau cel puțin așa ne fac unii să credem! Pentru a demonstra că risipim mâncarea fără să ne dăm seama, curățați un castravete. Scoateți și sâmburii! Coaja și sâmburii reprezintă 30% din greutatea totală a unui castravete.

În loc să aruncați aceste părți din legumă la gunoi, transformați-le într-o băutură răcoritoare de vară. E ideală pe această vreme!

Aveți nevoie de

Gheață
35 ml de gin
2 păhărele de coajă de castravete și miezul acestuia
O felie de castravete și flori comestibile (opțional), pentru decor

CITEȘTE ȘI: Limonada neagră, la mare căutare pentru cure de slăbire. Are însă şi RISCURI serioase

Băgați la blender gheața, ginul, coaja și miezul de castravete. Se toarnă într-un pahar și se ornează cu o felie de castravete și flori comestibile.

Comentarii: