NUTRITIE REVIEW SANATATE

Urmează zile de caniculă, răcoriți-vă cu limonadă! E și gustoasă, e și sănătoasă, iar cea cu pepene e chiar demențială

E foarte răcoritoare și e și delicioasă, perfectă pentru zilele toride din luna lui Cuptor. Și se face în fel și chip, de la cea mai simplă, la rețete mai sofisticate, cocktailuri chiar, pentru că limonada este una dintre cele mai versatile băuturi.

Și pe lângă faptul că e ușor de făcut, deloc costisitoare, limonada, în general, ajută la digestie, are vitamina C din plin, păstrează pielea tânără și poate ajuta în curele de slăbire. Însă beneficiile sunt mult mai multe: are proprietăți terapeutice cunoscute de generații, întărește sistemul imunitar și este considerată un purificator al sângelui, reglează tensiunea arterială, detoxifiază și asigură în cel mai natural mod cu putință porția de energie.

Și dacă v-am convins că vara limonada e regină, ce ar fi dacă la ceea ce am spus mai devreme, adăugați și proprietățile incredibile ale pepenelui roșu? Așa-i că rația de sănătate se dublează?

Citește și: TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă

Limonada cu pepene trebuie să fie rece!

Este aproape obligatoriu să o beți după ce ați scos-o de la frigider. Nici să nu vă gândiți să o gustați înainte, chiar dacă puneți gheață cu duiumul în ea.

De altfel, ăsta e și trucul pe care vi-l spune renumita Jamila, pe vloggul ei culinar. Rețeta pe care v-o recomandă este următoarea: aveți nevoie de un sfert de pepene roșu, copt, sirop din apă și miere sau zahăr, fiecare cum dorește, și cât mai multă și suficientă lămâie stoarsă. Le mixați și le băgați la frigider unde limonada trebuie să stea o vreme în frigider, spune Jamila, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Pentru a o consuma, e de preferat să folosiți pahare mari, cu gheață, o felie-două de lămâie și frunze de mentă. Poftă bună!

Comentarii: