MODA

Lenjeria intimă care te avantajează cel mai mult: Forma posteriorului contează în ceea ce alegi

Foto: Facebook.com

Există mai mulţi factori care determină forma posteriorului nostru, de la genetică la structura noastră scheletică. În funcţie de dimensiune şi formă, chirurgii plasticieni au alcătuit patru categorii – rutund, pătrat, sub formă de inimă sau V, ne dezvăluie dr. plastician Olga Bachilo, care a realizat numeroase lifting-uri posterioare, implanturi şi înfrumuseţări fesiere.

Totuşi care sunt factorii care determină forma unui posterior? În primul rând, ţine de structura scheletică şi cea musculară, unde se poate include şi poziţionarea oaselor şoldurilor sau a pelvisului, şi apoi ţine de felul în care muşchii fesieri sunt prinşi de oasele coapselor. Alţi factori sunt cei genetici, evident, şi felul în care corpul nostru distribuie grăsimea.

“Unii oameni au mai multă grăsime pe şolduri şi abdomen, alţii, pe coapse”, a declarat Bachilo. Mai trebuie luaţi în seamă şi hormonii, înălţimea şi vârsta pe care o avem, toate acestea decizându-ne silueta. „Pe măsură ce trec anii şi apare menopauza, de pildă, se schimbă şi distribuţia grăsimii în corpul femeilor. Se depune mai multă grăsime pe talie şi mai puţină pe şolduri şi posterior”, precizerază aceasta.

În funcţie de toate aceste variabile, există patru mari categorii de posterioare. Iată care sunt acestea şi ce gen de lenjerie intimă ar trebui să porţi!

CITEȘTE ȘI: Sfatul designerilor: Cum îți alegi blugii care îți lungesc picioarele și îți scot în evidență posteriorul

Rotund

Kim Kardashian, Beyonce şi Jennifer Lopez au făcut faimoasă această formă în toată mass-media. Drept urmare, multe femei îşi doresc să arate ca aceste vedete, iar, pentru a reuşi acesta lucru, trebuie să-şi întărească musculatura fesieră. Muşchii fermi conferă o formă bombată posteriorului, fără să fie necesară intervenţia chirurgului estetician.

Lenjeria intimă optimă pentru o astfel de siluetă este fie cea care îţi acoperă în totalitate posteriorul, fie cea care-l descoperă aproape în întregime. Aşadar ia în calcul boxerii bărbăteşti, „pantalonaşii”, dar şi pe cei tanga, care lasă la vedere rotunjimea fesieră. De asemenea, blugii cei mai indicaţi pentru tine sunt cei cu talie înaltă şi formă uşor evazată.

În formă de V

Forma V a siluetei este cea formată între pelvis şi şolduri. Este vorba despre femeile mai late în umeri şi cu şoldurile înguste. Lenjeria intimă recomandată pentru un astfel de posterior sunt bikinii care n-au tăietura de pe picior înaltă, hipsterii, „pantalonaşii” băieţeşti. Este de preferat, de asemenea, ca partea din spate să fie acoperită de materialul chiloţilor. Vei arăta minunat în blugi cu buzunare mari, care sunt mai căzute pe spate. Jeanşii stretch îţi vor flata şi ei posteriorul.

Pătrat

Te încadrezi în această categorie dacă ai osatura şoldurilor ieşită în exterior la acelaşi nivel ca coapsele. Ţi se potrivesc de minune boxerii de damă, bikinii şi tanga, chiar dacă tu consideri că ai un posterior teşit, fără forme voluptoase. Evită să porţi lenjeria intimă strânsă pe picior cu bandă elastică şi blugii cu talie joasă. Cei cu talie înaltă sunt mult mai avantajoşi pentru tine.

CITEȘTE ȘI: Cum să combini hainele pentru a părea mai înaltă. Combinațiile care nu dau greș niciodată

Sub formă de inimă

Posteriorul sub formă de inimă sau ca litera A are un volum mai generos în partea de jos a şoldurilor. Dacă te încadrezi la această categorie, posteriorul şi şoldurile tale sunt destul de rotunjoare. Femeilor cu astfel de forme li se spune că au silueta în formă de pară, iar posteriorul este situat mai jos decât în alte cazuri. Opţiunea ideală o reprezintă pantalonaşii de damă, hipsterii, bikinii cu tăietură mai joasă pe picior. Jeanşii trebuie să fie cu talie mijlocie, din denim elastic, ne sfătuiesc cei de la Healthline.

Comentarii: