LIFESTYLE

Luceafărul, în varianta „stejarului” van Heerden!

15 ianuarie este o zi aparte pentru toți românii: ziua marelui poet național Mihai Eminescu. Aflat în cantonament cu naționala „tricoloră” înainte de meciul cu Belgia, unul dintre cei mai importanți jucători ai primei noastre reprezentative a dorit, în semn de respect și omagiu, să recite câteva versuri ale uneia dintre capodoperele eminesciene.

Johan Van Heerden, rugbystul care a devenit român cu acte în regulă în septembrie 2020, a fost protagonistul momentului inedit: a spus primele două strofe din „Luceafărul”.

Titular al pachetului de înaintare al României, în linia a doua, jucătorul de origine sud-africană a debutat pentru echipa națională a României în 2015, într-un meci cu Tonga. De atunci, Johan a adunat 44 de selecții în tricoul „stejarilor”, fiind unul dintre jucătorii de bază ai reprezentativei pregătite de Andy Robinson.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

România-Belgia, meci decisiv pentru ”stejari”

Naționala de rugby a României pregătește intens meciul cu Belgia, programat la 7 februarie, la Craiova. Partida a fost amânată anul trecut de două ori din cauza pandemiei de coronavirus. Ea ar fi trebuit să se dispute prima dată la 14 martie, iar apoi la 1 noiembrie.

Meciul este foarte important, deoarece în cazul unei victorii echipa noastră va evita ultimul loc în Rugby Europe Championship și implicit un meci de baraj pentru evitarea retrogradării, contra Olandei.

 

 

 

Comentarii: