SANATATE

Lucrul banal care îți afectează creierul: Omoară neuronii și scade imunitatea

Foto: providr.com

Creierul este cea mai complexă parte a corpului uman. Acest organ de trei kilograme este sediul inteligenței, interpretul simțurilor, inițiatorul mișcării corpului și controlorul comportamentului. Creierul este sursa tuturor calităților care ne definesc umanitatea. Creierul este bijuteria coroanei corpului uman.

Timp de secole, oamenii de știință și filozofii au fost fascinați de creier, dar până de curând au considerat creierul ca fiind aproape de neînțeles. Acum, însă, creierul începe să renunțe la secretele sale. Oamenii de știință au aflat mai multe despre creier în ultimii 10 ani decât în toate secolele precedente, datorită ritmului accelerat al cercetării în știința neurologică și comportamentală și a dezvoltării de noi tehnici de cercetare.

Creierul este ca un comitet de experți. Toate părțile creierului lucrează împreună, dar fiecare parte are propriile sale proprietăți speciale. Creierul poate fi împărțit în trei unități de bază: creierul anterior, creierul mediu și creierul posterior.

CITEȘTE ȘI: Un neurocercetător celebru recomandă: Ce să faci pentru a încetini îmbătrânirea creierului – E mai ușor decât ai crede

Creierul uman

Neurologul român, prof.dr. Vlad Ciurea ne învață cum să ne menținem sănătos creierul pe termen lung. Potrivit marelui profesor, deși capacitatea creierului este infinită, este important felul în care gestionăm realțiile conflictuale. Potrivit neurologului, în mometul în care ne enervăm ne scade imunitate și pierdem câte un neuron pe secundă.

„Graba strică treaba.

Nu avem voie să facem în grabă lucrurile, mai ales dimineața. Organismul nu poate porni rapid, trebuie treptat să se pornească. Există și o carte în care se spune că putem trăi 150 de ani doar respirând aerul din Siberia. Înviorarea de dimineață, apoi un duș cât mai rece ne trezește, pune în funcțiune întregul organism.

CITEȘTE ȘI: Efectul extraordinar al uleiului de pește: Cum acționează asupra creierului

Nu te enerva

Dacă avem capacitatea să nu ne enervăm, reușim să nu ajungem la stări conflictuale. Pierzi neuroni în stările conflictuale și îți scade imunitatea. Pierdem un neuron pe secundă și totuși avem neuroni să trăim 300 de ani” a explicat Vlad Ciurea la Antena 3.

Data viitoare când te enervezi, adu-ți aminte de sfatul marelui profesor!

Comentarii: