FRUMUSETE

Masca de păr pe bază de cafea: Uşor de preparat acasă, dă strălucire părului

Foto: Pinterest.com

Cafeaua nu este doar gustoasă și face adevărate minuni dimineața, ci are numeroase întrebuințări în cosmetică, putand fi utilizată în diverse combinații de măști de fata, corp și chiar păr.

Masca cu cafea poate face minuni pentru păr. Nu numai că poți obține amestecul foarte simplu, dar acesta te va ajuta să îi oferi din nou strălucire părului tău și să lupți împotriva căderii acestuia.

CITEȘTE ȘI: Îți strici singură părul spălându-l greșit? Șase reguli pentru a evita această greșeală

Ingrediente:

– 1 linguriță pudră de cafea

– 2 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru a obține masca de păr cu cafea este nevoie să amesteci cafeaua cu cele 2 lingurițe de ulei de măsline, suficient de mult, astfel încât acestea să capete consistența unei paste, potrivit clickpentrufemei.ro.

După ce ai obținut amestecul, aplică masca pe toată suprafața părului și las-o să își facă efectul timp de 30 de minute. Clătește-te apoi cu apă din abundeță și spală-ți părul așa cum o faci în mod normal. Aplicând o dată pe săptămână această mască, vei observa că părul tău va fi mai moale, mai rezistent și mult mai strălucitor.

CITEȘTE ȘI: Uleiul de nucă de cocos cel mai bun pentru orice tip de păr: Lista efectelor benefice

În plus, cafeaua curăță scalpul. La fel ca fața și corpul, scalpul are nevoie și el de îndepărtarea celulelor moarte. Aplică o jumătate de cană de zaț pe scalpul umed și masează 1 minut, cu mișcări circulare. Clătește-ți părul și folosește șamponul tău obișnuit. Aplică zațul de cafea de 2 ori pe lună, iar părul tău va fi mai strălucitor și mai sănătos.

Comentarii: