REVIEW

Ne facem singuri rău: Topul greşelilor pe care le comitem când ne spălăm

Foto: Pinterest.com

Dușul de dimineață sau cel de seară, care este un răsfăț după o zi încărcată, se poate transforma dintr-o rutină de relaxare într-una de coșmar. Află mai jos ce greșeli poți face când te speli și vei înțelege.

Există o listă scurtă cu greșeli făcute, poate din neștiință, poate din grabă. Cert este că trebuie să eviți să mai practici aceste obiceiuri, dacă te afli în categoria celor vizați.

Timp prea mult petrecut la duș

Dacă îți plac dușurile lungi și fierbinți, ca multora, de altfel, trebuie să știi că acest obicei favorizează uscarea pielii și apariția mâncărimilor și iritațiilor. În mod ideal, un duș nu ar trebui să depășească durata de zece minute. Dacă poți, în timpul spălării, alternează jeturile de apă caldă cu apă călăie spre rece, ca să tonifiezi pielea și să obții un efect cardio asupra organismului, recomandă clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Un sfat inedit de la ‘antrenorul minţii’: De ce ar trebui să facem în fiecare zi câte un duş rece

Freci pielea cu bureți abrazivi

Chiar dacă te grăbești, încearcă să nu freci pielea cu buretele, apoi cu prosopul. Dermatologii atrag atenția că aceste obiceiuri sunt nocive pentru piele, grăbesc ridarea acesteia și pot crește riscul de apariție a eczemelor.

Folosești produse de curățare în exces

În filme vedem secvența căzii pline de spumă, dar în realitate acest cadru este de-a dreptul toxic pentru sănătate. În produsele care oferă efect spumant sunt substanțe chimice periculoase pentru piele și sănătate. În locul gelurilor de duș din comerț foloseste uleiurile esențiale cu efecte emoliente și de hidratare asupra pielii.

Încerci multe produse în timp scurt

Regula aceasta ar trebui specificată la fiecare clip publicitar care se referă la produse de înfrumusețare. Din dorința de a descoperi produsul perfect pielii tale, riști să sensibilizezi tenul și să-l expui unor probleme serioase, care își pot găsi soluții doar în cabinetului unui dermatolog bun. Dacă folosești timp îndelungat unele produse, permiți pielii să se adapteze, iar bariera naturală de protecție nu va avea de suferit.

CITEȘTE ȘI: Reguli de bază în baie: De ce NU e bine să faci dușuri lungi și fierbinți

Preferi apa fierbinte

Atunci când faci duș, folosește apa caldă, nu fierbinte, pentru a nu usca și mai tare pielea, dacă te confrunți cu acest neajuns. E adevărat că dușurile lungi și fierbinți acționează ca un pansament pentru trup și suflet, mai ales după zile aglomerate sau ploioase, dar pentru piele pot face mai mult rău decât bine.

Comentarii: