NUTRITIE SANATATE

Medic: Această băutură scade glicemia și blochează diabetul

Foto: Pinterest.com

Medic: Această băutură scade glicemia și blochează diabetul. O băutură care a câștigat recent tot mai multă popularitate poate scădea nivelul de zahăr din sânge și bloca dezvoltarea diabetului insidios .

Cercetătorii americani au descoperit că kombucha este foarte utilă pentru diabetici și pentru persoanele cu prediabet. Acest lucru este împărtășit de medicul rus Dr. Ancha Baranova.

Medic: Această băutură scade glicemia și blochează diabetul

Expertul notează, citând concluziile oamenilor de știință de la Universitatea Georgetown, că kombucha are diverse proprietăți hipoglicemiante și „funcționează mai bine decât metforminul”.

CITEȘTE ȘI: Cum te pregătești pentru sezonul răcelilor: Băutura care întărește sistemul imunitar – Plină de vitamine

Participanții la studiul comentat au consumat o cană de kombucha timp de patru săptămâni. Ca urmare, s-a constatat că nivelul lor mediu de zahăr din sânge la post a scăzut de la 164 la 116 miligrame pe decilitru. Concluzia oamenilor de știință este că băutura a ajutat la scăderea nivelului de glucoză la valori normale, explică Dr. Baranova.

„Această băutură poate bloca dezvoltarea precursorului bolii discutate – sindromul metabolic”, spune specialistul.

Potrivit nutriționistului Angelica Duvall, kombucha are un efect de întărire generală și îmbunătățește imunitatea. „Cu toate acestea, merită să ne amintim că kombucha nu este pentru toată lumea. Nu se recomandă consumul acestuia de către persoanele cu aciditate crescută, ulcer peptic și diverse boli ale tractului gastro-intestinal în faza acută”, precizează specialistul.

„Principalul efect al băuturilor kombucha este îmbunătățirea stării organismului uman. Îmbunătățirea generală a acestuia datorită introducerii de bacterii în microflora intestinală. Aceasta din urmă reglează mulți parametri, inclusiv imunitatea și absorbția anumitor substanțe.

Cu cât o persoană are o microflora mai bună și mai numeroasă, cu atât se simte mai bine și cu atât sănătatea sa este mai bună”, spune nutriționistul.

Expertul recomandă consumul a 200-400 de mililitri de kombucha pe zi. În același timp, nutriționistul notează că beneficiile băuturii pot fi obținute doar dacă sunt preparate corect.

„Dacă vorbim despre condițiile de preparare la domiciliu, atunci oamenii ignoră adesea diverse sfaturi pentru dezinfectarea vaselor în care este depozitată băutura fermentată. De exemplu, borcanul este pur și simplu spălat și nu sterilizat. Ca urmare, pot rămâne bacterii care fac ca băutura sănătoasă să fie dăunătoare”, subliniază medicul.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Băutura sănătoasă pe care bărbații NU ar trebui să o bea

Anterior, oamenii de știință canadieni au descoperit că o serie de băuturi, inclusiv laptele, pot reduce nivelul de glucoză din sânge. Alte băuturi care ajută la scăderea valorilor acestora includ ceaiul din plante, cafeaua neîndulcită, sucul de legume și limonada fără zahăr, potrivit actualno.com.

Comentarii: