NUTRITIE SANATATE

Medic: Aceasta este cea mai înșelătoare legumă pentru diabetici

best-wallpaper.net

Una dintre cele mai preferate și delicioase legume se dovedește a fi cea mai perfidă pentru persoanele cu diabet de tip 1 și 2.

Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Mihail Ginzburg. Potrivit expertului, această legumă are un indice glicemic ridicat.

CITEȘTE ȘI: Leguma pe care diabeticii ar trebui să o mănânce în fiecare zi

Cea mai insidioasă legumă pentru diabetici

„În cazul diabetului de tip 1, este periculos să mănânci cartofi pentru că, practic, cartofii sunt carbohidrați cu digestie rapidă care necesită insulină pentru a fi digerați, iar în diabetul de tip 1 nu există insulină. Adică, poate provoca decompensarea diabetului”, avertizează medicul.

Diabetul zaharat decompensat este o afecțiune în care nivelul de glucoză din sânge atinge niveluri limită, iar efectul terapiei este absent. Cartofii sunt carbohidrați cu un indice glicemic ridicat.

În cazul diabetului de tip 2, nivelul de zahăr din sânge crește brusc după ce se consumă această legumă. Iar acest lucru duce la agravarea simptomelor. În același timp, toate celelalte legume nu reprezintă un pericol pentru diabetici, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: NU consumați cafeaua pe stomacul gol! Crește riscul de diabet și alte boli

Specialistul dezvăluie, de asemenea, care este nivelul ideal al glicemiei pentru persoanele în vârstă. Potrivit lui, indicatorul nu trebuie să depășească 5,9 milimoli pe litru.

Dr. Ginzburg amintește, de asemenea, simptomele prin care se poate determina un nivel ridicat de zahăr – urinare frecventă, senzație de sete, fluctuații de greutate și alte semne.

Comentarii: