SANATATE

Medicamentul anti-COVID-19 care va putea pune capăt pandemiei

unc.edu

Pilula de prevenire a Covid a lui Pfizer ar putea fi disponibilă până la sfârșitul anului dacă studiile efectuate pe oameni în SUA și Belgia vor avea succes, conform Daily Mail.

În prezent, nu există alte medicamente

în afară de vaccinuri care pot împiedica oamenii să dezvolte Covid-19 – „ar putea însemna sfârșitul blocajelor pentru totdeauna”, a spus un expert Pfizer, compania care a realizat unul dintre cele mai utilizate vaccinuri din Europa și America de Nord, își testează deja pilula experimentală pe oameni.

CITEȘTE ȘI: Leguma care poate ucide coronavirusul: Conține o subtanță care inhibă manifestarea virusului SARS-COV-2

Medicamentul antiviral, numit PF-07321332, ar putea fi administrat pentru a opri agravarea bolii la persoanele care au început să prezinte semne de infecție cu coronavirus.

Deși vaccinul este disponibil, mulți aleg să nu se vaccineze sau nu o pot face, însă apariția unei pastile ar lărgi aria celor care ar putea beneficia de un tratament eficient și ar putea juca și rolul unei duble protecții.

În prezent, aproximativ 60 de persoane sunt implicate în prima fază a procesului PFizer PF-07321332, care se așteaptă să se încheie pe 25 mai.

CITEȘTE ȘI: Punctul slab al coronavirusului: Grupa de sânge cu imunitate la COVID-19

După aceasta, dacă pilula se dovedește a fi sigură, se vor face studii mai mari cu mai mulți oameni pentru a dovedi că sigur oprește Covid, așa cum au sugerat testele de laborator.

Comentarii: