REVIEW

Medicii dau verdictul: Poţi să ţii la distanţă coronavirusul cu gel dezinfectant pentru mâini?

onnastil.ro

În magazine există deja o criză în ceea ce privește stocurile de dezinfectant de mâini, dar unii oameni sunt de părere că acesta nu omoară de fapt virușii.

În ciuda zvonurilor, s-a dovedit științific faptul că dezinfectantul de mâini ține la distanță Coronavirusul, deși există și alte metode de prevenție.

Cum funcționează dezinfectantul

Alcoolul din dezinfectant atacă stratul exterior al multor, dar nu al tuturor virușilor, potrivit feminis.ro. Acesta nu este însă eficient împotriva bacteriilor sau asupra virusurilor care nu au și un strat exterior, dar își face treaba împotriva celorlalți, deci și a Coronavirusului actual, care este alcătuit din mai multe straturi.

CITEȘTE ȘI: De ce NU trebuie să foloseşti dezinfectant pentru mâini: Cât de nociv este pentru sănătate

Măsurile de prevenție împotriva Coronavirusului includ folosirea dezinfectantului de mâini

Dacă apa caldă și săpunul nu sunt la dispoziție, un dezinfectant de mâini pe bază de 60% alcool este mai bun decât nimic, însă nu toate dezinfectantele folosesc alcool, deci verifică eticheta pentru a fi sigură.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi cruciale în lupta împotriva coronavirusului: Cum să-ţi dezinfectezi telefonul

Este mai bine să te speli pe mâini decât să folosești dezinfectant

Întotdeauna este mai bine să te speli pe mâini cu apă caldă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde, dar dacă acestea nu sunt disponibile, din diverse motive, e mai bine să te freci cu dezinfectnt decât să stai murdară, deoarece mucusul, praful și alte substanțe de pe mâini protejează virusul. Cu toate acestea, dacă mâinile tale sunt vizibil murdare, este indicat să te speli efectiv pe mâini, deoarece alcoolul nu trece întotdeauna prin toate straturile de murdărie. Când te speli pe mâni, este bun orice tip de săpun, nu trebuie neapărat să fie antibacterian, dar fii atentă să freci bine și între degete și la încheieturi.

Comentarii: