LIFESTYLE

Medicul lui Maradona, percheziționat de poliție! Familia îl acuză de omor!

Maradona nu avea cum să nu mai provoace ceva valuri și după, și mai ales cu moartea lui. Așa se face că poliția a descins deja la clinica și la domiciliul doctorului Leopoldo Luque, medicul personal al lui Diego. În căutarea unor dovezi ale unei posibile neglijenţe profesionale, oamenii legii au confiscat laptopuri, fișe medicale și telefoane mobile.

Motivul? Familia legendarului fotbalist a lansat o serie de acuzații la adresa medicului care este acum suspectat de omor prin imprudență. Și asta pentru că, spun rudele lui Maradona, fotbalistul s-ar fi certat cu doctorul, cu puțin timp înainte să moară.

Procurorii au luat la puricat tot: toate acțiunile personalului medical, tratamentele prescrise, dar vor să afle și de ce atunci când a sunat la ambulanță, medicul nu a spus că este vorba despre Maradona. De altfel, Matias Morla, agentul, avocatul şi prietenul lui Diego Maradona, a și precizat că ambulanţa a venit după „mai mult de o jumătate de oră” de la apelul de urgență.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialiști

Avocatul lui Maradona, acuzații grave

Medicul acuzat de neglijență criminală a plâns în fața presei, declarându-se surprins de acuzații și de percheziții. Relația lui cu Maradona, cunoscut pentru reacțiile intempestive, a fost ca aceea dintre „un tată și un fiu, dar un tată rebel”, le-a spus el jurnaliștilor.

„Mă simt îngrozitor că prietenul meu a murit. Dar nu eu sunt responsabil pentru asta”, a declarat Leopoldo Luque, care din 2016 era medicul lui Maradona. „Știu ce am făcut cu Diego și cum am procedat. Pot să explic totul. Sunt absolut sigur că am făcut tot ce puteam face pentru Diego”, a mai spus medicul, potrivit The Guardian.

În vârstă de 60 de ani, Maradona fusese operat pe creier, La începutul lunii, iar după intervenţia chirurgicală, Leopoldo Luque afirma că pacientul său „este lucid şi se simte mai bine” și că „starea lui se îmbunătăţeşte în fiecare zi, iar recuperarea decurge incredibil”, scrie Agerpres.

Însă miercurea trecută, în timp ce se afla la locuința sa din Tigre, Buenos Aires, Maradona a suferit un infarct, care i-a fost fatal. „Aşa cum informează Parchetul din San Isidro, este inexplicabil faptul că timp de 12 ore prietenul meu nu a avut parte de controlul personalului sanitar dedicat acestor scopuri.

Ambulanţa a venit cu o întârziere de mai mult de o jumătate de oră, ceea ce a fost o idioţenie criminală”, a acuzat joi avocatul Matias Morla pe Twitter. „Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi voi cere ca aceste consecinţe să fie investigate până la capăt. Aşa cum mi-a spus Diego: Eşti soldatul meu, acţionează fără milă”, a adăugat el.

 

 

 

 

Comentarii: