LIFESTYLE

Tată și fiică, pregătiți de același antrenor!

Are doar 13 ani, iar la primul concurs internațional la care a participat, în acest an, Top 10 Europa, a concurat cu jucătoare cu câțiva ani mai mari ca ea și a ocupat un onorabil loc 7.

Bianca Mei Roșu este una dintre speranțele tenisul de masă de la noi. Puștoaica a moștenit pasiunea pentru acest sport de la tatăl ei, care la rândul său a făcut tenis de masă de performanță, cei doi fiind pregătiți de același antrenor, tehnicianul lotului național feminin.

„Tatăl meu a făcut înainte cu domnul Viorel Filimon și m-a dus și pe mine la dânsul. Și mi-a plăcut foarte mult”, mărturisește  Bianca Mei-Roșu.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

A practicat și înotul

Înainte de tenis, tânăra a făcut și înot, dar, când s-a apucat de tenis de masă, părinții și-au dat seama că nu poate să meargă în paralel cu cele două sporturi și a renunțat la natație.

 Nu îi pare rău, pentru că de 7 ani câștigă medalii după medalii la tenis de masă. Fanul numărul unu al ei este chiar tatăl său! „Când sunt concursuri foarte grele vine cu mine, dar este foarte liniștit, se uită doar la meci”, spune sportiva.

Bianca este elevă în clasa a 8-a, iar pentru ea, școala este la fel de importantă ca și tenisul de masă. „Profesorii sunt foarte înțelegători cu mine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să învăț. Nu iau note pe ochi frumoși, trebuie să învăț mult”, explica jucătoarea componentă a lotului național de cadeți.

Deși are doar 13 ani, fata și-a trasat obiectivele pe plan sportiv. „Vreau să ajung campioană mondială și să fac parte din echipa națională de tenis de masă de senioare”, este convinsă Bianca.

 

 

 

Comentarii: