SANATATE

Medicul Vasi Rădulescu recomandă: Cum să renunți la unul din cele mai nocive obiceiuri

Foto: Pinterest.com

Sănătatea noastră este rezultatul stilului de viață pe care îl adoptăm. Un stil de viață sănătos și echilibrat ne asigură starea de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Iată care este unul dintre cele mai nocive obiceiuri cu care majoritatea persoanelor se confruntă și de ce este indicat să îl elimini!

Consumul excesiv de zahăr este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care le poți adopta. Acesta este asociat cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul. De asemenea, zahărul provoacă inflamație în întreg organismul, lucru ce poate cauza anumite boli complexe.

Astfel, este important să înțelegi această dependență și să înveți cum să o elimini.

CITEȘTE ȘI: Secretul care îți ușurează viața în bucătărie: Termini de bătut albușurile într-un minut

Cum a renunțat Dr. Vasi Rădulescu la zahăr?

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, explică de ce este important să limitezi consumul de zahăr și, de asemenea, cu ce putem înlocui băuturile dulci.

„Sfat: evitați pe cât posibil băuturile pline de zahăr.

Am o lună de când nu mai beau cola/pepsi. Nici din cele cu înlocuitor de zahăr. Pentru că sunt om, probabil voi mai consuma, rarisim, de poftă. Numai că nu conștientizăm cât rău ne facem de la atâta zahăr.

Ce beau? Apă simplă. (…)
Ce mai beau? Tai fructe diverse, adaug apă, las carafa peste noapte în frigider. Apoi apa este aromată.
Ce mai beau? Am și niște carafe cu filtru în mijloc și pun acolo ceai, diverse sortimente, pe care îl las să infuzeze la rece. Este foarte bun și răcoritor.

Ce mai beau? Fac și cafea cold brew, care iese foarte aromată și bună.

CITEȘTE ȘI: Senzația de cădere în gol atunci când adormi: Ce încearcă corpul să îți transmită

Nu uitați să vă hidratați.

Da, avem un centru al setei în creier, dar hai să nu ne bazăm doar pe el. E bine să bem 2-3 litri de apă pe zi (sau băuturi cât mai simple, făra zahăr adăugat), pentru sănătate.

În toamnă scot niște ghiduri pentru o viață mai bună și sănătoasă, iar unul va fi despre răul făcut de zahăr. Abia aștept să apară toate!”, scrie Dr. Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare.

Comentarii: