NUTRITIE SANATATE

Menține-ți intestinul sănătos, consumând budinca de mei

pentrufermier.ro

Meiul face parte din categoria cerealelor și este una dintre cerealele cultivate și consumate din timpuri străvechi, mai exact din antichitate.

Deși meiul este adesea utilizat drept hrană pentru animale, acesta reprezintă un aliment nutritiv și pentru oameni. Datorită profilului său nutrițional, tot mai multe persoane aleg să îl includă în dietă.

CITEȘTE ȘI: Preparatul care reface ficatul, pancreasul și rinchii, ba chiar poate preveni diabetul

Menține-ți intestinul sănătos, consumând budinca de mei

Budinca de mei este o rețetă extrem de simplu de făcut, foarte gustoasă și sățioasă, care seamănă foarte mult cu grisul cu lapte, perfectă pentru micul dejun.

Ingrediente:

  • 4 căni de mei fiert
  • 1 cană stafide
  • ½ cană migdale felii
  • 1 lingură coajă de portocală
  • 1 cană arahide decojite
  • 4 căni de apă
  • ½ cană curmale sau 3 linguri de miere
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură esență de migdale

Menține-ți intestinul sănătos, consumând budinca de mei

Mod de preparare:

Pentru fierberea meiului, adăugăm 3 căni de apă la o cană de mei.

Se amestecă într-un bol  meiul cu stafidele, migdalele și coaja de portocală.

Restul ingredientelor se mixează bine cu mixerul.

Se toarnă compoziția din mixer peste cea din bol și se amestecă bine.

Se dă la cuptor pentru o jumătate de oră, într-o tavă de Jena unsă cu puțin ulei.

Acest preparat se servește la micul dejun.

CITEȘTE ȘI: Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE cereale pentru micul dejun?

Datorită fibrelor din conținutul său, meiul îmbunătățește tranzitul intestinal și poate reduce riscul de cancer de colon.

De asemenea, acesta are efect prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile bune din intestin.

Microbiota intestinală este importantă pentru menținerea sănătății intestinului, dar și a sistemului imunitar.

 

Comentarii: